GEZONDHEIDSZORG

De gezondheidszorg staat onder druk. De toenemende levensverwachting maakt dat meer mensen voor een langere tijd zorg nodig hebben. Daarnaast zijn er minder mensen bereid om de gezondheidszorg te werken en worden patiënten steeds assertiever. Deze trends raken ook nog eens gecombineerd met de enorme versnelling aan technologische vooruitgang buiten de zorg. Voorbeelden hiervan zijn het gebruiksgemak van technologie van bedrijven zoals Amazon en Apple, maar ook de toenemende toepassingen rondom big data en kunstmatige intelligentie.

spreker gezondheidszorg

METHODE

Tijdens mijn lezingen maak ik gebruik van mijn eigen ervaring en persoonlijke experimenten die ik heb uitgevoerd. Zo heb ik mijn eigen DNA laten analyseren, heb ik een Total Body Scan bij Prescan ondergaan, heb ik mijn DNA laten analyseren, test ik allerlei apps en gadgets om mijn gezondheid te meten en heb ik een onderhuidse chip laten implanteren.

IMPACT & UITDAGINGEN

Wat zijn de kansen in zorginnovatie? Wat is de impact van vernieuwing in de gezondheidszorg op de patiënt, op zorginstellingen en zorgprofessionals? Welke uitdagingen en valkuilen brengt dit met zich mee?

VOORBEELDEN

CM Midden-Vlaanderen

OIZ

MediReva Symposium

Fontys Hogeschool Tilburg

“Peter Joosten was een van de keynote speakers op de Sophia Research Day, een dag voor jonge onderzoekers in het ErasmusMC-Sophia. Hij hield een inspirerende en goed presentatie die aansloot op het thema en het publiek. Ook was er genoeg ruimte voor interactie. Zijn verhaal was een mooi overzicht van huidige technologische ontwikkelingen en de invloed hierop in de maatschappij. Prettige samenwerking. Highly recommended!”

Nienke Hagedoorn, Erasmus MC

“Ik heb Peter gevraagd te spreken op een bijeenkomst van OIZ waarbij het thema “Ethiek en technologie in de gezondheidszorg” was. Als menselijk proefkonijn zijnde, leek Peter mij de uitgelezen persoon die kan vertellen wat de komst van nieuwe technologie voor je kan doen en of er ook keerzijdes aan het gebruik hiervan zitten.

Peter heeft de verwachtingen ruimschoots waargemaakt. Inspirerende verhalen over het zelfmeten, biohacking tot aan transhumanisme zijn aan bod gekomen. Ontwikkelingen gaan in een razend tempo waarbij wetgeving en toezicht achterloopt. Peter’s lezing heeft tot genoeg stof voor de discussie en boeiende gespreksonderwerpen bij de borrel erna gezorgd!”

Laura Tolsma, OIZ

“Peter was gastspreker op een (mede) door mij georganiseerd event en heeft een goed verhaal verteld over Quantified Self en biohacking op een leuke, toegankelijke manier voor het algemene publiek.

Voor veel mensen was dit een vernieuwend onderwerp en zette het mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop.”

Inge Wouters-Vorstenbosch, Technology Promotion Specialist bij ASML

MEER
WETEN?

NEEM CONTACT OP