Bekend van BNNVARA, RTL 5, NPO Radio 1, BNR Nieuwsradio, 3FM, Tegenlicht, De Correspondent en meer: In de media | Telefoon: 06-53555875
Spreker gezondheidszorg: inspirerende lezing over zorginnovatie2018-05-15T13:39:30+00:00

Spreker zorg. Peter Joosten is een inspirerende spreker in de gezondheidszorg. Lezingen en presentaties over vernieuwingen, innovaties en (technologische) ontwikkelingen in de zorg.

Spreker zorg

Zoekt u een spreker over in de zorg? Welk type gastspreker u zoekt is afhankelijk van de doelen van de lezing, de doelgroep van de presentatie en uw budget. Daarom is het belangrijk om de spreker voor uw lezing of evenement in de zorg goed te selecteren. Vanuit welk perspectief vertelt hij of zij haar verhaal? In welke mate stemt de spreker het verhaal af op u als klant?

Inspirerende spreker gezondheidszorg

Een inspirerende spreker over de gezondheidszorg. Een inspirerende spreker is in staat om het publiek zowel te informeren én te vermaken, maar vooral om iets achter te laten.

Peter Joosten maakt daarin gebruik van zijn eigen ervaring en persoonlijke experimenten die hij heeft uitgevoerd. Zo heeft hij zijn eigen DNA laten analyseren, heeft hij een Total Body Scan bij Prescan ondergaan, heeft hij zijn DNA laten analyseren, test hij allerlei apps en gadgets om zijn gezondheid te meten en heeft hij een chip laten implanteren.

Innovatie gezondheidszorg

Innovatie en vernieuwing in de gezondheidszorg. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel.

  • Sensor technologie wordt steeds goedkoper;
  • Mensen gaan sensoren in hun lichaam dragen;
  • Consumenten en patiënten gaan steeds meer gezondheidsindicatoren van zichzelf meten;
  • Kunstmatige intelligentie wordt ingezet om de grote datasets (big data) te analyseren.

Als instelling, organisatie of vereniging die actief is in de gezondheidszorg, moet je de strategie, werkprocessen en werkinhoud hierop aanpassen. Een lezing over innovatie in de gezondheidszorg kan hier een aanzet toe zijn.

Lezing gezondheidszorg

U zoekt een interessante spreker voor een lezing of presentatie in de gezondheidszorg. Peter Joosten heeft lezingen gegeven in bij instellingen als Philadelphia, het Maxima Medisch Centrum ziekenhuis in Veldhoven en bij vereniging OIZ (software leveranciers in de gezondheidszorg).

Daarnaast komt hij veelvuldig in de media, onder andere was hij te zien op televisie (BNNVARA en Galileo) en werd hij geïnterviewd voor magazines en kranten (zoals De Correspondent en Tegenlicht).

In februari 2018 sprak ik op de Health Business Week van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een videoregistratie staat onderin.

Meer dan een lezing

Als u besluit om contact met mij op te nemen voor een lezing, dan zal ik de presentatie en de opbouw altijd met u afstemmen. U krijgt geen generiek verhaal, maar maatwerk afgestemd op de doelen van uw organisatie, de doelstelling van het evenement waarbij ik rekening houd met de doelgroep.

Het effect is dat de lezing of presentatie niet stopt als de laatste zinnen zijn uitgesproken. U heeft in uw organisatie een beweging op gang gezet om na te denken over de impact van technologische ontwikkelingen en hoe uw medewerkers daarmee om kunnen gaan.

Ervaringen spreker zorg

Zoekt u ervaringen met Peter als spreker in de zorg? Hieronder staan enkele voorbeelden:

Maxima Medisch Centrum Veldhoven en ASML: 

“Peter was gastspreker op een (mede) door mij georganiseerd event en heeft een goed verhaal verteld over Quantified Self en biohacking op een leuke, toegankelijke manier voor het algemene publiek.

Voor veel mensen was dit een vernieuwend onderwerp en zette het mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop.”

Inge Wouters-Vorstenbosch, Technology Promotion Specialist bij ASML

Inge Wouters-Vorstenbosch (ASML): Voor veel mensen was dit een vernieuwend onderwerp en zette het mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop


Sophia Researchdag (onderdeel van Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam):


OIZ (vereniging van ICT leveranciers in de gezondheidszorg):

“Ik heb Peter gevraagd te spreken op een bijeenkomst van OIZ waarbij het thema “Ethiek en technologie in de gezondheidszorg” was. Als menselijk proefkonijn zijnde, leek Peter mij de uitgelezen persoon die kan vertellen wat de komst van nieuwe technologie voor je kan doen en of er ook keerzijdes aan het gebruik hiervan zitten.

Peter heeft de verwachtingen ruimschoots waargemaakt. Inspirerende verhalen over het zelfmeten, biohacking tot aan transhumanisme zijn aan bod gekomen. Ontwikkelingen gaan in een razend tempo waarbij wetgeving en toezicht achterloopt. Peter’s lezing heeft tot genoeg stof voor de discussie en boeiende gespreksonderwerpen bij de borrel erna gezorgd!”

Laura Tolsma, OIZ (vereniging voor ICT leveranciers in de gezondheidszorg)

Laura Tolsma, OIZ (vereniging voor ICT leveranciers in de gezondheidszorg): Peter’s lezing heeft tot genoeg stof voor de discussie en boeiende gespreksonderwerpen bij de borrel erna gezorgd!

Lezing bij OIZ

Op zoek naar een spreker gezondheidszorg?

Peter spreekt zowel in company als op evenementen. De sessies worden altijd vooraf telefonisch afgestemd. Desgewenst is het tegen meerkosten mogelijk dat Peter bij uw bedrijf of instelling langskomt om de presentatie voor te bespreken.

Voorbeeld

In januari 2018 vertelde ik op Conferentie Supermensch van de Fontys Hogeschool in Tilburg over innovatie in de gezondheidszorg, waaronder ehealth.

Bekijk de lezing hieronder.

Lezing over innovatie in de zorg

Peter inhuren voor lezing gezondheidszorg

Neem geheel vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden of voor meer informatie over het boeken van Peter als spreker in de zorg.

Neem contact op!