GEZONDHEIDSZORG

De gezondheidszorg staat onder druk. De toenemende levensverwachting maakt dat meer mensen voor een langere tijd zorg nodig hebben. Daarnaast zijn er minder mensen bereid om in de gezondheidszorg te werken, staan de zorgkosten onder druk en zijn patiënten steeds assertiever. 

Tegelijkertijd is de wetenschappelijke vooruitgang op allerlei medische domeinen verbluffend. Van innovatie in biotechnologie zoals genetische modificatie, in neurotechnologie met braincomputer interfaces en biomedische technologie met protheses en exoskeletten. Patiënten gebruiken steeds vaker technologie om hun eigen gezondheid te monitoren (preventie) en te verbeteren (biohacking).

Tijdens mijn keynotes zoom ik in op voorbeelden, consequenties, kansen en uitdagingen van biohacking in de gezondheidszorg. 

o.a. gesproken bij:

spreker gezondheidszorg

METHODE

Tijdens mijn lezingen maak ik gebruik van mijn eigen ervaring en persoonlijke experimenten die ik heb uitgevoerd. Zo heb ik mijn eigen DNA laten analyseren, heb ik een Total Body Scan bij Prescan ondergaan, heb ik geëxperimenteerd met CRISPR/cas9, test ik allerlei apps en gadgets om mijn gezondheid te meten en heb ik een onderhuidse chip laten implanteren.

Mijn eigen ervaring combineer ik met voorbeelden van nieuwe ontwikkelingen op het vlak van zorginnovatie, zoals kunstmatige intelligentie en robotisering, inclusief de gevolgen die dit voor de patiënt, de zorgverlener en de medicus heeft.

IMPACT & UITDAGINGEN

Welke kansen biedt de toekomst van de zorg? Wat is de impact van biohacking in de gezondheidszorg op de patiënt, op zorginstellingen en zorgprofessionals? Welke uitdagingen en valkuilen brengt dit met zich mee?

VOORBEELDEN

VeerEvent Delft

CM Gent, België

MediReva Symposium

Vegro Publieksacademie

“Peter Joosten was een van de keynote speakers op de Sophia Research Day, een dag voor jonge onderzoekers in het ErasmusMC-Sophia. Hij hield een inspirerende en goed presentatie die aansloot op het thema en het publiek. Ook was er genoeg ruimte voor interactie. Zijn verhaal was een mooi overzicht van huidige technologische ontwikkelingen en de invloed hierop in de maatschappij. Prettige samenwerking. Highly recommended!”

Nienke Hagedoorn, Erasmus MC

“Gedreven en enthousiaste spreker, die de zaal wist te pakken. De samenwerking vooraf aan het evenement verliep goed, waarbij we meermaals contact hebben gehad over de invulling van de lezing. Met zijn toegankelijke en boeiende verhaal wist hij de zaal te pakken, waarbij een grap op z’n tijd zorgde voor luchtigheid. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk en door de interactie zorgde hij voor de nodige energie. Uiteindelijk sloot zijn boodschap goed aan bij datgene wat we voor ogen hadden.”

Pytrik Dijkstra, LUMC

“Peter vertelt een boeiend verhaal waarbij hij meer vragen oproept dan antwoorden geeft – precies waar we naar zochten. Peter praat de avond op een spontane en gastvrije manier aan elkaar.”

Meindert Sosef, Chirurg en opleider, Zuyderland Medisch Centrum

Peter is een enthousiaste spreker die onze stafadviseurs en managers heeft meegenomen in een inspirerend verhaal met als kernboodschap: de impact van technologie op het ziekenhuis. Zijn verhaal gaf duidelijke inzichten en raakvlakken voor alle betrokken afdelingen. Leuke interactie met het publiek! Voor herhaling vatbaar.”

Maarten Cornelissen, Adviseur E-Health Martiniziekenhuis Groningen

“Peter was gastspreker op een (mede) door mij georganiseerd event en heeft een goed verhaal verteld over Quantified Self en biohacking op een leuke, toegankelijke manier voor het algemene publiek.

Voor veel mensen was dit een vernieuwend onderwerp en zette het mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop.”

Inge Wouters-Vorstenbosch, Technology Promotion Specialist bij ASML

“Peter kan tegelijkertijd enthousiasmeren en prikkelen over digitalisering in zorg en maatschappij. Voor een publiek van vertegenwoordigers / vernieuwers vanuit zorgorganisaties vertelde Peter over de rol van verschillende opkomende technologieën en de kansen en uitdagingen die dit met zich meebrengt. Samen met Peter werd door de aanwezigen mooi de vertaalslag gemaakt van waar organisaties nu zelf eigenlijk staan (of zouden willen staan) met de inzet van technologie. De verschillende interactievormen met het publiek maken het tot een verhaal dat blijft boeien.”

Dirk Lukkien, Vilans

MEER
WETEN?

NEEM CONTACT OP