Lezing

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE IN DE GEZONDHEIDSZORG

Wat is de impact van AI op de gezondheidszorg en je werk als arts, verpleegkundige, paramedisch specialist of zorgprofessional?

Artificiële Intelligentie (AI) in de gezondheidszorg. AI, oftewel kunstmatige intelligentie, speelt een steeds grotere rol in het zorgproces. Denk aan data-analyses die helpen bij diagnoses, tools die helpen om het risico op infectie in te schatten, sensoren die het valrisico van ouderen meten, beeldanalyses van afbeeldingen bij radiologie en pathologie en de de inzet van ChatGPT om behandelplannen op te stellen.

Kunstmatige intelligentie is een van de belangrijkste thema’s in de gezondheidszorg de komende jaren. Wat is de impact van AI op je werk als arts, verpleegkundige, paramedisch specialist of zorgprofessional?

Als spreker geef ik een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen, mogelijkheden en uitdagingen rondom AI in de zorg. Mijn insteek is praktisch, met veel concrete voorbeelden en interactie met het publiek.

Inhoud

In deze lezing ga ik in op AI in de gezondheidszorg. Het is geen abstract verhaal, maar ik vertel over praktische voorbeelden van hoe AI nu al wordt gebruikt in de gezondheidszorg:

  • In verschillende specialismen, waarbij ik ervaring heb met o.a. oncologie, reumatologie, radiologie, ouderengeneeskunde, psychiatrie, klinische chemie, fysiotherapie en cardiologie;
  • In verschillende domeinen, van verpleeg- en verzorgingstehuizen, tot ziekenhuizen, GGZ, GGD en thuiszorg;
  • Op verschillende momenten, van diagnose tot behandeling, revalidatie en communicatie;

Daarnaast ga ik in op de volgende onderwerpen:

  • Wat is de impact van AI op de zorg, nu en in de toekomst?
  • Hoe ga je daar als zorgprofessional mee om?
  • Wat voor gevolgen heeft het voor zorginstellingen?
  • Hoe benut je de mogelijkheden van AI?
  • Welke risico’s en uitdagingen brengt deze technologie met zich mee en hoe kun je daar op inspelen?

Na de lezing gaan de deelnemers met een frisse blik en praktische handvatten naar huis, zodat kunstmatige intelligentie geen abstract onderwerp meer is.

Onder andere gesproken bij:

AI in de gezondheidszorg klanten

Meer weten?
Download de sprekerskit

Wil je meer weten over de mogelijkheden, tarieven, mijn expertise en hoe een aanvraag in zijn werk gaat?

In mijn sprekerskit vind je alle informatie die je nodig hebt. Klik op de button hieronder en download de PDF direct.

Erasmus Medisch Centrum

Voorbeelden van AI in de zorg

Peter heeft bij ons een lezing gegeven over de toekomst van werken in de zorg. Wat een energie bracht Peter met zich mee, zelfs in een digitale lezing! Veel leuke, enthousiasmerende voorbeelden, humor en interactie met het publiek kenmerkte de lezing van Peter.

Kiki Vergoossen
Diakonessenhuis

Peter heeft voor mij en mijn collega’s, artsen in opleiding tot psychiater, een erg interessante en interactive lezing gegeven over de psychiatrie van de toekomst en artificial intelligence. Daarna verzorgde hij een leuke workshop waarover ik veel goede reacties heb gehad.

Eva Durinck
Erasmus Medisch Centrum

De presentatie genaamd Zorg voor de toekomst gaf een goed beeld over hoe technologische ontwikkelingen de zorg en ons laboratorium kunnen gaan beïnvloeden. De samenwerking met Peter is voor tijdens en na de presentatie uitstekend verlopen!

Hans Kooijman
Result Lab

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Leuk dat je interesse hebt in een samenwerking. Vul de gegevens hieronder in, dan krijg je binnen 24 uur een reactie. Je zit nergens aan vast.

Je kunt ook direct een bericht sturen via Whatsapp of SMS. Ik ben bereikbaar op 0623692159.

Denk aan locatie, doel evenement, publiek, context, etc.

Deze bedrijven en organisaties werkten al met Peter samen als spreker voor congressen en (digitale) evenementen met impact: