PODCAST LATEN MAKEN

Een podcast als een bijzondere aanvulling op je congres of evenement!

Zo heb ik podcasts gemaakt die deelnemers konden luisteren voordat een webinar begon of juist in de pauze. Het is een leuke manier om te bewegen en tegelijkertijd naar een gesprek te luisteren en hiervan te leren.

Of gebruik audio om een prikkelend toekomstverhaal tot leven te laten komen!

Ik kan alles voor jullie uit handen nemen. Van het maken van een opzet, het opstellen van interviewscripts, opnemen (op locatie of online), bewerken, optimaliseren en publiceren.

o.a. podcast gemaakt voor:

PROCES

Na het afstemmen van de opzet, voer ik (de eventuele) interviews, verzorg ik indien nodig de opnameapparatuur en doe ik de bewerking. Taal: Nederlands of Engels.

Voor het voorwerk werk ik vaak samen met een redacteur of onderzoeker. Waar nodig werk ik samen met een (ervaren) audiotechnicus. Bij voorkeur voer ik de gesprekken op locatie. Online is eventueel ook een optie. Voice-overs opnemen, monteren en afmixen doe ik in mijn studio.

Profiel als podcastmaker

Sinds 2016 maak ik de podcast Supermens en in 2020 rondde ik de opleiding Wetenschapsjournalistiek af, waardoor ik ruime ervaring met onderzoeken, interviewen, opnames en nabewerking heb.

Bekijk hier mijn volledige profiel.

Interview voor de podcast Ikigai van de NWO.

ERVARING

Voor de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) maakte ik de show Ikigai. In de zes afleveringen van de podcast voer ik gesprekken met de leden van de Raad van Bestuur en collega’s over wat hen drijft.

Voor de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maakte ik een speciale aflevering over Data & Technologie. Tijdens een online festival konden de deelnemers tijdens een ochtendwandeling naar mijn podcast luisteren. Voor deze aflevering heb ik drie mensen geïnterviewd, waaronder twee medewerkers van de NZa zelf. Ik vond het een mooie uitdaging om de podcast zowel inhoudelijk als persoonlijk te maken.

Voor het Wenckebach Symposium van het Zuyderland Medisch Centrum maakte ik een unieke podcast. Het thema was het dertigjarig jubileum van het symposium. Ik ging in gesprek met oud-voorzitters over de ontwikkeling van het evenement en momenten die ze zijn bijgebleven.

In november 2021 nam ik een podcast op voor de Collegedag van de Nederlandse Medicijnautoriteit. Hiervoor sprak ik met een proefpersoon aan een onderzoek naar een mRNA-vaccin over zijn ervaringen met zijn traject. Ook interviewde ik professor Maartje Schermer over de medische ethiek van mensverbetering. Net als bij de NZa konden deelnemers van de Collegedag naar de speciale podcast luisteren tijdens een pauzewandeling.

TESTIMONIALS

Dit zeggen opdrachtgevers over de podcasts die ik voor hen heb geproduceerd:

“Voor ons online NZa festival hebben we Peter gevraagd een podcast te maken en deel te nemen aan een live te volgen rondetafelgesprek. Zijn bijdragen waren zeer geslaagd! Met de podcast over data en techniek, die beluisterd kon worden tijdens een ochtendwandeling, motiveerde Peter ons om te bewegen, boeide hij met diverse actuele voorbeelden in de (buiten)wereld om ons heen en legde hij het verband met het werkveld van de NZa.”

Henrieke de Jager, Secretaris Bedrijfsvoering & Informatie, NZa

“De podcast die Peter voor de jubileumeditie van ons symposium heeft gemaakt was vlot, laagdrempelig en prettig om naar te luisteren. Peter wist de juiste vragen te stellen waardoor het een interessante podcast werd die iedereen aansprak. De podcast samenstellen ging door de heldere instructies van Peter ook heel gemakkelijk.”

Janneke Kessels, Voorzitter Wenkebach commissie, dermatoloog

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Leuk dat je interesse hebt in een samenwerking. Vul de gegevens hieronder in, dan krijg je binnen 24 uur een reactie. Je zit nergens aan vast.

Je kunt ook direct een bericht sturen via Whatsapp of SMS. Ik ben bereikbaar op 0623692159.

Denk aan locatie, doel evenement, publiek, context, etc.

Deze bedrijven en organisaties werkten al met Peter samen als spreker voor congressen en (digitale) evenementen met impact: