Lezing

TRENDWATCHER ZORG: TECHNOLOGIE & INNOVATIE

Welke kansen biedt zorgtechnologie? Wat zijn de beste tips voor het slagen van zorginnovatie?

De gezondheidszorg staat onder druk. Door de toenemende levensverwachting hebben steeds meer mensen voor langere tijd zorg nodig. Daarnaast zijn er minder mensen bereid om in de gezondheidszorg te werken, zijn patiënten steeds assertiever en leggen pandemieën een enorm beslag op het zorgstelsel.

Deze ontwikkelingen worden ook nog eens vergezeld door de enorme technologische vooruitgang binnen en buiten de zorg. Voorbeelden hiervan zijn de diensten van grote techbedrijven als Amazon, Google en Apple, de toename van big data en kunstmatige intelligentie en biotechnologische ontwikkelingen als CRISPR/cas9, stamceltherapie en organoïden.

In mijn lezing geef ik een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in zorgtechnologie, mogelijkheden, uitdagingen en tips om te innoveren in de zorg. Mijn insteek is praktisch, met veel concrete voorbeelden en interactie met het publiek.

PS. Specifiek op zoek naar een lezing over AI in de Zorg? Bekijk dan deze pagina!

Inhoud

In deze lezing ga ik in op de betekenis van zorginnovatie, voorbeelden (in Nederland) en lessen voor vernieuwing. De belangrijkste drijfveren van vernieuwing in de zorg zijn big data, kunstmatige intelligentie en biotechnologie, maar ik vertel ook over de rol van technologiebedrijven en patiënten die hun eigen data verzamelen.

Welke impact hebben al deze ontwikkelingen op de zorg? Hoe ga je als zorginstelling hiermee om? Hoe kunnen zorgprofessionals zelf aan de slag met innovatie? Hoe kan een zorginstelling inspelen op technologische veranderingen en vragen rondom privacy? Wat is de toekomst van zorginnovatie en wat zijn ethische, filosofische en maatschappelijke kwesties?

Na de lezing gaan de deelnemers met een frisse blik en praktische handvatten naar huis, zodat zorginnovatie geen abstract onderwerp meer is.

Onder andere gesproken bij:

Meer weten?
Download de sprekerskit

Wil je meer weten over de mogelijkheden, tarieven, mijn expertise en hoe een aanvraag in zijn werk gaat?

In mijn sprekerskit vind je alle informatie die je nodig hebt. Klik op de button hieronder en download de PDF direct.

TSN Thuiszorg

MediReva Symposium

Haaglanden Woonzorgcentra

Diakonessenhuis ziekenhuizen

Peter Joosten hield een inspirerende en goed presentatie die aansloot op het thema en het publiek. Zijn verhaal was een mooi overzicht van huidige technologische ontwikkelingen en de invloed hierop in de maatschappij. Prettige samenwerking. Highly recommended!

Nienke

Nienke Hagedoorn
Erasmus Medisch Centrum

Peter heeft ons meegenomen in een inspirerend verhaal met als kernboodschap: de impact van technologie op het ziekenhuis. Zijn verhaal gaf duidelijke inzichten en raakvlakken voor alle betrokken afdelingen. Leuke interactie met het publiek. Voor herhaling vatbaar!

Maarten Cornelissen
Martiniziekenhuis Groningen

Peter heeft een goed verhaal verteld op een leuke, toegankelijke manier voor het algemene publiek. Voor veel mensen was dit een vernieuwend onderwerp en zette het mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop.

Inge Wouters-Vorstenbosch
ASML

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Leuk dat je interesse hebt in een samenwerking. Vul de gegevens hieronder in, dan krijg je binnen 24 uur een reactie. Je zit nergens aan vast.

Je kunt ook direct een bericht sturen via Whatsapp of SMS. Ik ben bereikbaar op 0623692159.

Denk aan locatie, doel evenement, publiek, context, etc.

Deze bedrijven en organisaties werkten al met Peter samen als spreker voor congressen en (digitale) evenementen met impact: