BIOHACKING IMPACT PODCAST

Biohacking Impact is een podcast over biohacking, transhumanisme en de toekomst van de mens.

Mijn vraag: Hoe word je een superhuman? Wat betekent het voor de mens en maatschappij als we onze significant kunnen verbeteren?

Ik probeer daar achter te komen door gesprekken met experts en specialisten. Van quantified self, genetische modificatie, brain-computer interfaces en wearables tot kunstmatige intelligentie, robots, exoskeletten en cyborgs.

Alles wat je nodig hebt om je voor te bereiden op het volgende tijdperk van ons als mens.

Abonneer: iTunes (Apple), Spotify, Android, YouTube en overige.

WAAROM DEZE PODCAST?

In februari 2016 kwam de eerste aflevering online. Eerst onder de naam Project Leven Show, naar mijn blog over experimenten en lifehacking. Sinds 2018 ben ik mij volledig gaan richten op de ontwikkelingen op het gebied van technologie, wetenschap en de maatschappij en daarom heb ik de naam gewijzigd naar Biohacking Impact.

De impact van biohacking wordt namelijk steeds groter. Denk aan genetische modificatie, breinimplantaten, kunstmatige intelligentie, exoskeletten en cryogene suspensie. Dit roept veel ethische vragen op en daarom is het essentieel over het deze thema’s te hebben.

Dat is wat ik in deze podcast bespreek met allerlei experts, wetenschappers en denkers.

Aflevering 92 met professor Annelien Bredenoord (UMC Utrecht) 

AFLEVERINGEN

Recente aflevering op Spotify:

Lijst met recente afleveringen:

BIONIC MAN PODCAST

In 2018 was ik als expert te gast in de podcastreeks Bionic Man van BNR en het Financieel Dagblad. Onder leiding van Robin Rotman praat ik met professor Peter-Paul Verbeek over allerlei vormen van mensverbetering, zoals chips in ons lijf, designerbaby’s en slimme pillen.

YOERI 3FM

Vanaf midden 2019 ben ik elke week te gast in de radioshow van Yoeri Leefland op 3FM. We praten over biohacking, persoonlijke experimenten, ontwikkelingen in wetenschap en technologie, en sciencefiction tips.

ANDERE PODCASTS

Regelmatig ben ik te gast in andere podcasts en radioshows zoals de Engelstalige programma’s Future Based, Decoding Superhuman en Biohacking Secrets.

Nederlandstalige programma’s waarin ik te gast was, zijn ondermeer De Technoloog (BNR Nieuwsradio), Met het Oog op Morgen (Radio 1), De Nieuws B.V. (Radio 1) en FunX Radio.

In de afspeellijst kun je deze interviews terugluisteren: