Bekend van BNNVARA, RTL 5, BNR Nieuwsradio, Tegenlicht, De Correspondent en meer: In de media | Telefoon: 06-53555875
Referenties 2018-02-09T18:59:15+00:00

Dit zijn referenties van klanten waar ik een lezing of presentatie heb gegeven.

“Peter was gastspreker op een (mede) door mij georganiseerd event en heeft een goed verhaal verteld over Quantified Self en biohacking op een leuke, toegankelijke manier voor het algemene publiek.

Voor veel mensen was dit een vernieuwend onderwerp en zette het mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop.”

Inge Wouters-Vorstenbosch, Technology Promotion Specialist bij ASML

Inge Wouters-Vorstenbosch, ASML: “Hij zette mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop”


“Ik heb Peter gevraagd te spreken op een bijeenkomst van OIZ waarbij het thema “Ethiek en technologie in de gezondheidszorg” was. Als menselijk proefkonijn zijnde, leek Peter mij de uitgelezen persoon die kan vertellen wat de komst van nieuwe technologie voor je kan doen en of er ook keerzijdes aan het gebruik hiervan zitten.

Peter heeft de verwachtingen ruimschoots waargemaakt. Inspirerende verhalen over het zelfmeten, biohacking tot aan transhumanisme zijn aan bod gekomen. Ontwikkelingen gaan in een razend tempo waarbij wetgeving en toezicht achterloopt. Peter’s lezing heeft tot genoeg stof voor de discussie en boeiende gespreksonderwerpen bij de borrel erna gezorgd!”

Laura Tolsma, OIZ (vereniging voor ICT leveranciers in de gezondheidszorg)


“Peters bijdrage op onze quantifiedstudent.nl conference 2017 was precies in de roos. Enthousiast en op basis van eigen ervaringen weet Peter een abstract iets als quantified self tot iets heel praktisch te maken.

Verwacht geen holle goeroe verhalen, maar praktisch met een vleugje humor en ook serieus! Tnx peter!”

Roel Smabers, directeur/eigenaar van Parantion


“Peter is een enthousiast en zeer professioneel spreker. Zijn passie voor alles rondom Project Leven straalt hij op en top uit, ook voor een grote groep mensen. Tijdens mijn evenement vervulde hij de functie van dagvoorzitter, daarbij kondigde hij alle sprekers aan, stelde kritische vragen en vulde eventuele stiltes perfect op.

Met Peter als spreker heb je niet alleen een kundig iemand in huis, maar ook iemand die iedereen continue weet te boeien.”

Marinka Bil, organisator Paleo Event, hoofdredacteur Paleo Magazine en eigenaar EetPaleo.nl


“Peter was als gastspreker aanwezig op ons event over biohacking voor een groep HBO studenten van Toegepaste psychologie en van HRM.

Zijn verhaal gaf een duidelijk inzicht in deze voor velen nog onbekende wereld met nieuwe mogelijkheden en zijn persoonlijke verhaal heeft zichtbaar indruk gemaakt op de aanwezige studenten. Ik zou hem zo weer uitnodigen voor een volgend event.”

Sebas Nouwen, docent Fontys Hogescholen


Peter heeft een zeer inspirerend verhaal gehouden over onder meer biohacking. Het heeft ons nieuwe inzichten en business kansen opgeleverd. Aanrader.

Frank Markerink, partner IJsselvliet Strategie & Realisatie

Frank Markerink (IJsselvliet Strategie & Realisatie): “Peter heeft een zeer inspirerend verhaal gehouden, dat heeft ons nieuwe inzichten en business kansen opgeleverd.”


“Peter verzorgde in het filmhuis in Arnhem een inleiding over kunstmatige intelligentie, voorafgaand aan drie films over dat thema. Hij gaf een uitstekende schets over de recente ontwikkelingen, mogelijkheden voor de toekomst en de risico’s die aan de techniek kleven.

De inleiding werd geïllustreerd met beeld en video van aansprekende en grappige voorbeelden. Peter is een aanrader voor iedereen die een lezing wil over mens versus techniek!”

Klaas Stap, Filmhuis Focus Arnhem


“Ik heb Peter leren kennen via mijn evenement Hackerhotel.nl waar hij spreker was. Peter is een zeer kundig spreker op het gebied van alles wat met gezondheid en quantified self te maken heeft.

Hij doet regelmatig van allerlei interessante onderzoeken waar hij zelf testpersoon is. Vervolgens kan hij dit op een hele informatieve, leuke en humoristische manier overdragen op publiek.

Verder vind ik Peter een rustig en prettig persoon in de omgang en kan iedereen aanraden die iets over lifehacking, gezondheid of quantified self wil weten hem te vragen hierover te komen spreken op een evenement of congres. “

Dimitri Modderman, APG en organisator Hacker Hotel


“Peter heeft vorige week op de studiedag ‘Innoveren is leren’(Koraal stg. Het Driespan) op inspirerende wijze een workshop verzorgd. Collega’s geven aan dat de workshop ‘verrassend, leuk en boeiend’ was. ‘Uiteindelijk was er tijd tekort.’

Met andere woorden; zeer geslaagd en aan te bevelen wanneer iemand op zoek is naar een out-of-the-box invulling van een workshop, lezing of presentatie! Peter, nogmaals dank voor je inspirerende verhaal.”

Stefan de Crom, register psycholoog NIP en leidinggevende KEC onderwijs stichting de Driesprong


“Imagine Superman without the cape. Imagine Batman without the mask. Imagine Richard Branson without the long hair but with the same entrepreneurial spirit. Imagine all of that talent combined with some Dutch flair and you have Peter.

He can upgrade me any day! Great motivational speaker. Biohacking influencer pur-sang.”

Maarten Volders, Founder Darefest Antwerpen

Maarten Volders (Darefest Festival Antwerpen): “He can upgrade me any day! Biohacking influencer pur-sang.”


Peter was een van de sprekers op de Conferentie “Supermensch, de maakbare evolutie”.  Wij als 3e jaars studenten Art, Communication and Design van de Fontys hogeschool voor de Kunsten, zijn in de huid van de experts gekropen en hebben een conferentie over Gene-editing georganiseerd.

Tijdens dit avondvullend programma over wat genetische modificatie met onze wereld gaat doen en de keuzes en dilemma’s die wij als ‘de volgende generatie’ zullen moeten maken heeft Peter in 40 minuten ons een heel stuk wijzer gemaakt over wat mogelijk is en waar we misschien wel heen gaan met deze technieken!

Hij heeft het onderwerp van een hoop verschillende kanten weten uit te lichten en verduidelijken. Het was een erg leerzame en prettige presentatie wat ook bleek uit de feedback van het publiek. We hopen nog veel van Peter te horen!

Lonneke Frenken, organisatie Conferentie Supermensch, de maakbare evolutie


16 november 2017 heb ik een zeer interessante en inspirerende presentatie van Peter meegemaakt over Biohacking. Voor mij in eerste instantie nieuw fenomeen waarvan Peter uitstekend een overzicht van heeft gegeven met veel aansprekende voorbeelden.

Peter heeft een zeer onderhoudende en relaxte wijze van presenteren. Ik kan je hem van harte aanbevelen als spreker. Voor mij heeft zijn presentatie een extra duwtje gegeven om mij te verdiepen in de Wim Hof Methode waarvan ik pas een workshop heb gedaan inclusief ijsbad! Bedankt Peter dat je (onbewust) mij dit zetje gaf;)

Leo Hörnig, interim manager en directeur Cultuurcentrum het Evertshuis


Tijdens de opening van de nieuwe tentoonstellingen van Het Nieuwe Instituut, te Rotterdam heeft Peter Joosten op 11 juni 2016 een workshop verzorgd voor kinderen.

“Naar aanleiding van zijn aandeel in de tentoonstelling The Life Fair (te zien t/m 8 januari 2017) en zijn blog ProjectLeven is hij met een groep kinderen aan de slag gegaan met het testen van gadgets die allerlei soorten functies van het lichaam meten en in de gaten houden.

Ontzettend leuk om kinderen hiermee aan de slag te laten gaan en om te zien hoe open zij op dit soort ontwikkelingen reageren. Peter heeft dit op een hele prettige manier begeleid en hij heeft de aandacht van de kinderen heel goed vast weten te houden. Ze hebben heel geboeid zitten luisteren en meegedaan met de testjes.”

Linda Muysson, Productie en Educatie bij Het Nieuwe Instituut 


“Als programmamaker heb ik Peter uitgenodigd om te komen spreken bij ons evenement: “We are data”, waarin we het onder andere hadden over zelf meten en de betekenis van data van jezelf.

Peter was in dit engelstalige programma een grote toevoeging en hij kon zijn verhaal zeer goed vertellen. Ik raad hem als spreker zeker aan!”

Folkert Lodewijks, Programmamaker Creatieve Industrie en Technologie bij Pakhuis de Zwijger


“Peter is een goede spreker. Hij staat nog aan het begin van zijn carrière maar als hij spreekt lijkt het alsof hij het al veel vaker heeft gedaan, hij brengt zijn verhaal duidelijk en kalm over.

De kracht van Peter zijn verhaal over biohacking en Quantified Self is dat het echt is. He walks his talk! Hij vertelt er niet alleen over maar hij is zelf ook druk bezig met testen en uitproberen.”

Kim van den Berg, Project coördinator bij Permanent Beta


“Peter is een expert op het gebied van biohacking en geeft je vernieuwende inzichten hoe diverse technologieën toepasbaar zijn op je leven. Wij danken Peter dan ook enorm voor zijn seminar bij ons en raden hem zeker aan.”

Chelsea Prent, Vrije Universiteit Amsterdam


Peter heeft op mijn verzoek een gastcollege gegeven aan tweedejaars studenten journalistiek die zich gedurende tien weken verdiepen in het onderwerp ‘maakbare mens’. Het was een groot succes!

Peter is niet alleen ervaringsdeskundige, hij beschikt ook over een hoop achtergrondkennis over quantified self, technologie, innovatie, en de invloed daarvan op de moderne samenleving. De studenten hadden kritische vragen voorbereid, Peter ging geduldig en serieus overal op in.

Hij heeft een goed oog voor de behoeften en interesses van zijn publiek, en past zijn verhaal daarop aan. Bovendien is hij is een erg enthousiast en bevlogen spreker.

Catrien Spijkerman, docent School voor Journalistiek, Hogeschool van Utrecht


Video’s

Kijk hieronder naar een video van wat 2 deelnemers van mijn lezing over Flow vonden.

Deelnemers aan mijn lezing over Flow

Op het V-lab evenement van het Uitvoeringsbedrijf Rijk (UBR) gaf ik in november 2017 een lezing over vernieuwing en innovatie in de publieke sector. Daarin had ik het onder meer over smart cities, quantified citizen en blockchain voor de overheid.

Van de gehele dag werd een video gemaakt, waarin ik ook werd geïnterviewd.

Impressie V-lab UBR event (november 2017)


Neem vrijblijvend contact met me op!

Interesse in dat ik een lezing of presentatie bij je bedrijf of instelling kom geven? Vul het de gegevens in op mijn Contact pagina en ik neem vrijblijvend contact met je op!

Ga naar de Contact pagina.