Bekend van BNNVARA, RTL 5, NPO Radio 1, BNR Nieuwsradio, 3FM, Tegenlicht, De Correspondent en meer: In de media | Telefoon: 06-53555875
Inspirerende Spreker Overheid: van smart city tot big data2018-04-04T10:04:45+00:00

Spreker overheid. Peter Joosten geeft lezingen en presentaties over (technologische) ontwikkelingen zoals smart city, big data en blockchain op de overheid en de maatschappij.

Spreker overheid

Spreker overheid. U zoekt een inspirerende spreker over verandering en innovatie in de overheid. Hoe kan een overheidsorganisatie daar het beste mee om gaan? Wat kun je nu doen om voorbereid te zijn op een turbulente toekomst?

Innovatie overheid

Technologische ontwikkelingen versnellen zich. Dit wordt ook wel ‘singulariteit’ genoemd, dat staat voor een samenballing en versmelting van technologieën die elkaar weer versterken.

Een aantal ontwikkelingen hebben direct impact op de overheid:

  • het gebruik van data en gegevens in werkprocessen en voor besluitvorming;
  • verregaande digitalisering van documenten en werkprocessen;
  • sensoren in de gemeente (smart city) dat leidt met andere bronnen tot big data;
  • inwoners die zich online sterk maken voor een thema.

Een opdrachtgever zei eens tegen mij: “De wereld om ons heen verandert zo ontzettend snel. Als overheid kun je dan haast niet anders. Je moet ook mee doen!”

Opdrachtgever: De wereld verandert zo ontzettend snel. De overheid moet mee doen!

Als adviseur kom ik vaak bij publieke en semi-publieke organisaties om hier als adviseur over mee te denken of als spreker om hier een lezing over te geven. Mijn focus ligt dan met name op het toepassen en implementeren van nieuwe technologie.

Inspirerende spreker overheid

Een inspirerende spreker voor de overheid. U zoekt een spreker die het publiek aan het denken kan zetten. Niet alleen tijdens de lezing, maar het liefst ook vooraf en vooral na afloop.

Mijn methode hiervoor is om te vertellen wat ik heb geleerd en wat ik heb beleefd. Ik heb een aantal jaren als onderzoeker en adviseur voor een bureau gewerkt dat actief is in de publieke sector. Mijn werk bestond uit onderzoeken naar besluitvorming en politieke thema’s, maar ook advies over bedrijfsvoering en projectleiding om processen te digitaliseren.

Deze ervaring breng ik mee, samen met de kennis over nieuwe technologieën en de impact op (publieke) organisaties. Ik heb voor mijn Youtube interviews en podcasts uitgebreid met beslissers en wetenschappers gesproken over onder meer blockchain, smart cities en big data.

Lezing gemeente

U zoekt een boeiende spreker voor een lezing in uw organisatie. Dat kan zijn een landelijke organisatie, een uitvoeringsinstantie, een Provincie, een Waterschap of een Gemeente. Ik heb lezingen gegeven en was panelexpert bij het Minsterie van Veiligheid en Justitie, de Raad voor Volksgezondheid en het Openbaar Ministerie.

Verder werd ik geïnterviewd door diverse media, zoals Tegenlicht, De Correspondent, New Business Radio, BNR Nieuwsradio en meer.

Na afloop

Als u besluit om contact met mij op te nemen voor een lezing, dan zal ik de opbouw van de lezing altijd met u afstemmen. Vooraf deel ik mijn presentatie, zodat u weet wat u kan verwachten.

Het voordeel is dat u een verhaal krijgt dat is afgestemd op de realiteit van het werken in een ambtelijke, bestuurlijke en politieke situatie. Maar ook sprankelend en inspirerend om de deelnemers te stimuleren om ‘out of the box’ te kunnen denken.

Ervaringen spreker onderwijs

Zoekt u ervaringen met Peter als spreker in de overheid? Hieronder staan enkele voorbeelden van klanten:

  • Ministerie van Veiligheid en Justitie
  • Nationaal Archief
  • RIVM
  • Openbaar Ministerie
  • Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR)

Ik kan nog een overzicht sturen van eerdere relevante opdrachtgevers.

Frank Ossewaarde, provincie Noord-Holland:

Ik heb Peter Joosten mee gemaakt als een zeer toegewijde projectleider van het project voor de verbetering en digitalisering van het bestuurlijke besluitvormingsproces in de provincie Noord-Holland. Hij is goed op de hoogte van de moderne digitale mogelijkheden en neemt mensen daar goed in mee. 

Frank Ossewaarde (CIO Noord-Holland): Hij is goed op de hoogte van de moderne digitale mogelijkheden en neemt mensen daar goed in mee.


Djimmer Petrusma, gemeente Dronten:

Peter heeft een prima klus geklaard in een lastige politiek bestuurlijke omgeving. Zijn kennis en charme hebben ervoor gezorgd dat het Peter is gelukt om uiteindelijk in een creatieve vorm zijn onderzoek (zonder dat het een saai en lijvig boekwerk werd) te presenteren. Niet alleen dat; het is verder erg aangenaam om met Peter samen te werken.

Djimmer Petrusma (gemeente Dronten): Peter heeft een prima klus geklaard in een lastige politiek bestuurlijke omgeving.


Pieter Liedekerken, provincie Flevoland:

Peter heeft samen met zijn collega een helder adviesrapport geschreven met concrete aanbevelingen en een gefundeerde business case. Gedurende het adviestraject over de digitale informatievoorziening waren ze flexibel, werkten ze projectmatig en waren ze in staat relevante stakeholders bij het verbeterproces te betrekken.

gemeente spreker

Bij het RIVM gaf ik een lezing over innovatie, toekomst van werk en digitalisering

Op zoek naar een spreker overheid?

De sessies worden altijd vooraf telefonisch afgestemd. Desgewenst is het tegen meerkosten mogelijk dat ik bij u langskomt om de presentatie voor te bespreken.

Op het V-lab evenement van het Uitvoeringsbedrijf Rijk (UBR) gaf ik in november 2017 een lezing over vernieuwing en innovatie in de publieke sector. Van de gehele dag werd een video gemaakt, waarin ik ook werd geïnterviewd.

Impressie V-lab UBR event (november 2017)

Peter inhuren

Neem geheel vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden of voor meer informatie over het boeken van Peter als gastpreker voor de overheid.

Neem contact op!