Bekend van BNNVARA, RTL 5, NPO Radio 1, BNR Nieuwsradio, 3FM, Tegenlicht, De Correspondent en meer: In de media | Telefoon: 06-53555875
Inspirerende Spreker Overheid: van smart city tot big data2018-12-07T10:31:28+00:00

OVERHEID

Een opdrachtgever zei eens tegen mij: ‘De wereld om ons heen verandert zo ontzettend snel. Als overheid kun je dan haast niet anders. Je moet ook mee doen!’ Veel (semi)publieke instellingen pakken dit op in visiedocumenten en projectteams. Maar hoe moet je dan verder?

gemeente spreker

METHODE

Ik heb zeven jaar als onderzoeker en adviseur voor een bureau gewerkt dat actief is in de publieke sector. Mijn werk bestond uit onderzoeken naar besluitvorming en politieke thema’s, maar ook advies over bedrijfsvoering en projectleiding om processen te digitaliseren.

Deze ervaring breng ik mee, samen met de kennis over nieuwe technologieën en de impact op (publieke) organisaties. Ik heb voor mijn Youtube interviews en podcasts uitgebreid met beslissers en wetenschappers gesproken over onder meer blockchain, smart cities en big data.

In mijn lezingen richt ik me op drie fasen: verkenning, implementatie en impact.

  • Verkenning: welke technologische ontwikkelingen komen er op de wereld en de overheid af?
  • Implementatie: wat zijn best practices om nieuwe technologie toe te passen?
  • Impact: wat zijn de mogelijke nadelen, ethische dilemma’s en impact van technologische trends bij de overheid?

IMPACT & UITDAGINGEN

Wat is de impact en wat zijn de uitdagingen voor (semi)publieke instellingen die aan de slag willen met technologie en innovatie?

Peter Joosten biohacker

VOORBEELDEN

Woonstad Rotterdam

Technologie Ethiek

UBR

Biohacker Summit Stockholm 2018

“Peter heeft samen met zijn collega een helder adviesrapport geschreven met concrete aanbevelingen en een gefundeerde business case. Gedurende het adviestraject over de digitale informatievoorziening waren ze flexibel, werkten ze projectmatig en waren ze in staat relevante stakeholders bij het verbeterproces te betrekken.”

Pieter Liedekerken, Provincie Flevoland

“Peter heeft een prima klus geklaard in een lastige politiek bestuurlijke omgeving. Zijn kennis en charme hebben ervoor gezorgd dat het Peter is gelukt om uiteindelijk in een creatieve vorm zijn onderzoek (zonder dat het een saai en lijvig boekwerk werd) te presenteren. Niet alleen dat; het is verder erg aangenaam om met Peter samen te werken.”

Djimmer Petrusma, Gemeente Dronten

“Ik heb Peter Joosten mee gemaakt als een zeer toegewijde projectleider van het project voor de verbetering en digitalisering van het bestuurlijke besluitvormingsproces in de provincie Noord-Holland. Hij is goed op de hoogte van de moderne digitale mogelijkheden en neemt mensen daar goed in mee.”

Frank Ossewaarde, Provincie Noord-Holland

MEER
WETEN?

NEEM CONTACT OP