DIT IS PETER JOOSTEN MSc.

Mijn naam is Peter Joosten (1984) en ik ben Futurist en Toekomstonderzoeker. Aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik Bedrijfskunde, Innovatiewetenschappen en Journalistiek gestudeerd, waardoor ik Master of Science (MSc.) ben.

Ik geef voornamelijk lezingen, workshops en webinars over de impact van technologie op de mens en maatschappij. Daarnaast maak ik de podcast Toekomstbeelden, schrijf ik artikelen en ben ik auteur van de boeken Biohacking (2018) en Supermens (2020).

Als gastdocent ben ik verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (Master Human Technology Interaction) en Hogeschool Windesheim (Future Studies).

In 2024 deed ik de opleiding Applied Strategic Foresight aan het Copenhagen Institute for Future Studies (CIFS). In het voorjaar van 2020 volgde ik de cursus Wetenschapsjournalistiek (SCW). In 2019 rondde ik de Biohack Academy van de Waag Amsterdam af en volgde ik de opleiding bio-ethiek bij de Università Europea di Roma (Italië) en de UNESCO Chair in Bioethics and Human Rights.

ACTIVITEITEN

Dit is een overzicht van dingen die ik doe:

  • Lezingen en webinars over de impact van technologie op de mens, de zorg, de overheid, het bedrijfsleven en maatschappij
  • Workshops scenarioplanning voor diverse organisaties
  • Auteur boeken Supermens (2020, Bot Uitgevers) en Biohacking (2018, Project Leven)
  • Host podcast Supermens (Nederlandse iTunes top 10, categorie Technologie)
  • Gastdocent bij de TU Eindhoven en verbonden aan de Next Nature Academy
  • Expert in diverse media, zoals bij 3FM, BNR en het Financieel Dagblad

Dit zijn mijn nevenfuncties:

  • Lid Raad van Advies Faculteit Gezondheid, Voeding & Sport van De Haagse Hogeschool
  • Lid Klankbordgroep Toekomst van het Lichaam van Stichting Toekomstbeeld der Techniek

IN DE MEDIA

Ik kom regelmatig in de nationale en internationale media over mensverbetering, wearables, zorgtechnologie, transhumanisme en de impact van nieuwe technologie op de mens en maatschappij. O.a. bij RTL5, BNNVARA, NPO Radio1, de Volkskrant, SBS6 en Vrij Nederland.

BESTEL MIJN BOEK

Pillen om slimmer te worden. Een ring die je slaap meet. Implantaten waarmee je kan betalen. Genetische modificatie om gespierder te worden. Machines aansturen met je gedachten.

De supermens is geen sciencefiction meer. Biohacking verandert ons leven radicaal, nu en in de toekomst. Wat betekent dat voor onze privacy, onze autonomie en ons geluk? En moeten we wel gaan sleutelen aan de mens?

Je leest het in Supermens.

MEER
WETEN?