DIT IS PETER JOOSTEN, MSc.

Mijn naam is Peter Joosten en ik ben biohacker, spreker en toekomstdenker. Aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik Bedrijfskunde (specialisatie in Business Development) en Journalistiek gestudeerd, waardoor ik Master of Science (MSc.) ben.

In 2020 volg ik de cursus Wetenschapsjournalistiek (SCW). In 2019 rondde ik de Biohack Academy van de Waag Amsterdam af en volgde ik de opleiding bio-ethiek bij de Università Europea di Roma (Italië) en de UNESCO Chair in Bioethics and Human Rights.

Ik geef voornamelijk lezingen en workshops over mensverbetering en de impact daarvan op de mens en de maatschappij bij diverse organisaties en instellingen. Daarnaast maak ik de podcast Biohacking Impact, schrijf ik artikelen en ben ik auteur van het boek Biohacking, de toekomst van de maakbare mens.

Als gastdocent ben ik verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (Master Human Technology Interaction), Bildung Academie Leiden (thema: zorginnovatie) en de School voor Journalistiek, Hogeschool van Utrecht (thema: mensverbetering).

ACTIVITEITEN

Dit is een overzicht van dingen die ik doe:

  • Lezingen en workshops over biohacking en de impact van nieuwe technologie
  • Auteur boek Biohacking, de toekomst van de maakbare mens
  • Host podcast Biohacking Impact (iTunes top 10 categorie Technologie in Nederland)
  • Expert in diverse media, zoals bij Yoeri Leeflang op 3FM en de podcast Bionic Man van BNR en het Financieel Dagblad
  • Programmamaker & Organisator Biohacking Meetups Netherlands
  • Curator internationaal platform SuperhumanTalks
  • Eigenaar proefkonijn-blog ProjectLeven.nl

IN DE MEDIA

Ik kom regelmatig in de nationale en internationale media over biohacking, quantified self en de impact van nieuwe technologie. O.a. bij Galileo (RTL5), Valerio4ever (BNNVARA), Met het Oog op Morgen (NPO Radio 1) en het Zweedse platform Digital.

Bekijk het media-overzicht
Boek Peter Joosten

BESTEL MIJN BOEK

Kunstmatige intelligentie, 3D-geprinte organen, genetische modificatie, transhumanisme, nootropics, brain computer interfacing, cyborgs, quantified self en nog veel meer.

Van het upgraden van je huidige leven aan de hand van technologie tot toekomstvisies waarin we zijn veranderd tot supermensen: welkom in de wondere wereld van biohacking. Biohacking heeft een grote impact op ons leven. Nu en in de toekomst. Ben jij er klaar voor?

Je leest het in mijn boek Biohacking, de toekomst van de maakbare mens.

Bestel nu

MEER
WETEN?

NEEM CONTACT OP