Een kijk in de toekomst

LEZINGEN

Huur mij in voor een lezing over (technologische) trends, zorgtechnologie, de toekomst van de overheid of de supermens

Op zoek naar een inspirerende, prikkelende en diepgaande lezing over de toekomst? Als futurist spreek ik uit eigen jarenlange ervaring over technologische ontwikkelingen, innovatie in de gezondheidszorg en mijn persoonlijke experimenten. Wat heb je aan deze ontwikkelingen als mens? Wat voor impact heeft dat op het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, het onderwijs, de overheid en de maatschappij?

Waarom Peter Joosten?

Mijn expertises zijn de supermens, zorginnovatie en nieuwe technologische toepassingen. Qua inhoud gaan mijn bijdragen voornamelijk over de impact van deze ontwikkelingen op de mens, organisaties, de zorg en de samenleving.

De insteek van mijn lezingen en webinars is praktisch van aard, met veel concrete voorbeelden en interactie met het publiek. Hierdoor gaan de deelnemers na afloop met waardevolle inzichten en bruikbare handvatten naar huis.

Interesse in een keynote van mij? Neem direct contact op.

Ander verzoek? Ik geef ook webinars voor een digitale bijeenkomst, ben een expert voor bij panels en discussies, en ik maak prikkelende toekomstscenario’s. Neem voor deze en andere verzoeken ook contact met mij op!

Peter heeft een heel interessant verhaal waarbij hij gebruik maakt van een fijn tempo en voldoende afwisseling en interactie. Kortom; een aanrader!

Jorien van den Akker
Demcon

Verwacht geen holle goeroe verhalen, maar praktisch met een vleugje humor en ook serieus!

Roel Smabers
Parantion

Veel leuke, enthousiasmerende voorbeelden, humor en interactie met het publiek kenmerkte de lezing van Peter.

Kikki Vergoossen
Diakonessenhuis

Lezingen & workshops

Trends 2040

Kijk mee naar 2040: hoe technologische innovaties en megatrends onze planeet, maatschappij en ondernemingen vormgeven. We bespreken thema’s als klimaatverandering, technologische vooruitgang en demografische verschuivingen. Ontdek de impact op jouw organisatie en hoe je kunt anticiperen op de toekomst.

AI in de zorg

Kunstmatige intelligentie verandert de gezondheidszorg. Denk aan tools die helpen bij diagnoses, risico-inschatting en behandelplannen. Kom erachter hoe AI jouw rol als arts, verpleegkundige, paramedisch specialist of zorgprofessional beïnvloedt.

Zorgtechnologie & Innovatie

De zorgsector staat onder druk en technologische vooruitgang biedt onmisbare kansen. Van big data en AI tot biotechnologie zoals CRISPR/cas9, stamceltherapie en organoïden. Als futurist gezondheidszorg bied ik je inzicht in de innovaties die de zorg transformeren.

Interesse?

In mijn lezingen, workshops en webinars geef ik een overzicht van de meest relevante (technologische) ontwikkelingen, de kansen die ze opleveren en de risico’s die ze met zich mee brengen.

Mijn insteek is praktisch, met talrijke concrete voorbeelden, humor en veel interactie met de deelnemers.

Meer weten?
Download de sprekerskit

Wil je meer weten over de mogelijkheden, tarieven, mijn expertise en hoe een aanvraag in zijn werk gaat?

In mijn sprekerskit vind je alle informatie die je nodig hebt. Klik op de button hieronder en download de PDF direct.

Overheid

Technologische en maatschappelijke veranderingen volgen elkaar op. Van demografische shifts tot technologische ontwikkelingen zoals AI, robotisering en blockchain, en de impact op publieke professionals, bestuurders en politici. Verken de toekomstige uitdagingen en bereid jouw organisatie voor op de veranderende wereld.

Supermens

De toekomst van de mensheid bevindt zich op het snijvlak van technologie en biologie. Ontdek hoe gadgets, geïmplanteerde chips en biotechnologie ons transformeren naar de Supermens. Verken de kansen, uitdagingen en de invloed hiervan op ons leven, bedrijven en de samenleving.

Workshop Scenarioplanning

Scenarioplanning – een boeiende tool om de toekomst te ontdekken. In deze workshop leid ik je door het hele proces, van het identificeren van relevante trends, het maken van scenario’s tot het trekken van lessen voor het heden.

Expert bij panelgesprekken

Je kan mij ook vragen om deel te nemen aan een panelgesprek of discussie, zowel bij interne als openbare evenementen en zowel offline als online. Van te voren stem ik mijn rol en bijdrage af met de organisatie. Desgewenst kan ik ook een korte presentatie geven om de discussie op gang te brengen.

Dit deed ik onder andere bij het Rathenau Instituut (over genetische modificatie bij de mens), Utrecht Science Week (over mensverbetering), Autoriteit Persoonsgegevens (gebruik van persoonlijke data), Epicenter Amsterdam (transhumanisme), de Nederlandse Zorgautoriteit (toekomst van de zorg), Design Museum Den Bosch (de maakbare mens) en een Tegenlicht Meetup bij Pakhuis de Zwijger (technologie als religie).

Dit zeggen opdrachtgevers over mijn rol in panelgesprekken, discussies en andere bijeenkomsten:

“Toen we Peter benaderden om te spreken bij ons online-evenement bij Therapieland kwamen we al snel tot de conclusie dat dit een leuke en fijne samenwerking ging worden. Peter dacht vanaf het begin al mee en de avond is mede dankzij zijn ideeën, hulp, humor en bijdrage als tafelgast een groot succes geworden.

Bijzonder om te zien hoe Peter de verschillende onderdelen en de verschillende sprekers en aanwezigen weet te verbinden. Het bleef niet alleen bij een leuke presentatie, maar Peter gaf het evenement meer kleur en diepgang met zijn kritische, interessante en luchtige vragen, het modereren van de chat en het af en toe samenvatten en daarmee het samenbrengen van alle onderdelen van de avond.

We werken graag nog eens met je samen!”

Eva van Beek, Adviseur Therapieland

“Voor ons online NZa festival hebben we Peter gevraagd een podcast te maken en deel te nemen aan een live te volgen rondetafelgesprek. Zijn bijdragen waren zeer geslaagd! Met de podcast over data en techniek, die beluisterd kon worden tijdens een ochtendwandeling, motiveerde Peter ons om te bewegen, boeide hij met diverse actuele voorbeelden in de (buiten)wereld om ons heen en legde hij het verband met het werkveld van de NZa.

Het rondetafelgesprek leverde inspirerende inzichten op over de gevolgen van de ontwikkelingen op gebied van data en techniek voor de maatschappij en de gezondheidszorg. We hebben Peter leren kennen als een enthousiaste, inspirerende en bevlogen spreker. De samenwerking, in aanloop naar en tijdens het festival, was erg prettig. Met name zijn professionaliteit en kennis, duidelijke wijze van communiceren, snelle schakelen en creativiteit vielen daarin op.”

Henrieke de Jager, Secretaris Bedrijfsvoering & Informatie, NZa

“We invited Peter to be part of a panel discussion about Transhumanism, during our Grand Opening. He has a clear vision on what the future will bring regarding upgrading your body. He is experienced and very interesting to listen to. Peter is super friendly and approachable. The communication before, during and after went perfect. We will definitely book him again for events we host on an international level!”

Dana Rastad, Content Manager, Epicenter Amsterdam

“Eind 2020 is Peter te gast geweest bij onze podcast serie Digital Waves. De desbetreffende aflevering was een panelgesprek over biohacking en emotionele intelligentie. De voorbereiding van het gesprek met Peter heb ik als erg prettig en vlot ervaren, met name omdat hij zelf veel input leverde over de mogelijke inhoud en richting van het gesprek. Tijdens het panelgesprek vielen zijn leuke, praktische voorbeelden een goede vragen op. Dank voor de fijne samenwerking!”

Anisha Sivakumaran, Projectmanager Node1

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Leuk dat je interesse hebt in een samenwerking. Vul de gegevens hieronder in, dan krijg je binnen 24 uur een reactie. Je zit nergens aan vast.

Je kunt ook direct een bericht sturen via Whatsapp of SMS. Ik ben bereikbaar op 0623692159.

Denk aan locatie, doel evenement, publiek, context, etc.

Deze bedrijven en organisaties werkten al met Peter samen als spreker voor congressen en (digitale) evenementen met impact: