WEBINARS

Huur mij in voor een webinar over zorginnovatie, de supermens of de impact van technologie.

Normaal gesproken sta ik iedere week een paar keer ergens op een podium in Nederland en het buitenland, maar door de huidige maatregelen is dat natuurlijk niet mogelijk. Om mijn kennis en inzichten te blijven delen, doe ik dat nu in de vorm van webinars en digitale sessies. Denk aan een keynote, webinar, livestream met Q&A of interactieve sessie.

Mijn expertisegebieden zijn zorginnovatie, de supermens en de impact van technologie op de mens en maatschappij. Ik bied altijd een sessie aan op maat, zodat jouw bedrijf of instelling echt wat aan mijn bijdrage heeft.

o.a. webinars bij:

WAAROM WEBINARS?

Het spreken op congressen en symposia vind ik een van de allerleukste dingen om te doen. Het directe contact met het publiek en de diverse plekken waar ik kom, vind ik geweldig. Na de aankondiging van het kabinet om alle bijeenkomsten en evenementen tot september 2020 te schrappen, vroeg ik me af of ik mijn kennis en inzichten ook digitaal kon delen. 

Mijn eerste ervaring trok me over de streep. In plaats van naar Warschau (Polen) te reizen voor een internationaal congres, mocht ik een online keynote geven op de MIT Sloan Management Review Polska Congress voor al hun abonnees. Dat was echt een hele leuke sessie! Het thema supermens en de coronapandemie was actueel, de techniek was dik in orde en na afloop ontstond er een levendige discussie tussen mij en het publiek (en in het publiek onderling).

Op dat moment besloot ik dat een webinar een uitstekende methode is om mijn kennis en ervaring over te brengen. Door nood geboren, maar het scheelt veel reistijd, logistieke afstemming en het is verrassend interactief!

PRAKTISCH

Thema’s

Mijn expertisegebieden zijn zorginnovatie, de supermens en de impact van technologie op de mens en maatschappij. Ik bied altijd een webinar op maat, zodat jouw bedrijf of instelling echt wat aan mijn bijdrage heeft.

In de online sessies geef ik een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen, mogelijkheden, uitdagingen en ethische dilemma’s. Mijn insteek is praktisch, met veel concrete voorbeelden en interactie met de deelnemers. 

Voor wie?

Webinars kun je inzetten voor een sessie met de eigen medewerkers, voor (potentiële) klanten en als een online evenement voor externen. Er zijn tal van mogelijkheden, zo heb ik naast mijn opdracht in Polen recent deze opdrachten gedaan: 

  • een online keynote over de toekomst van de gezondheidszorg voor medewerkers van een grote Nederlandse retailer; 
  • een webinar bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken over de impact van technologische innovatie;
  • een webinar over genetische modificatie voor de leden van het innovatielab van De Friesland zorgverzekeraar;
  • een sessie op Instagram Live over biohacking voor Tetem in Enschede;
  • een interactieve sessie over mensverbetering voor Future Based, een platform voor ethiek en filosofie;
  • een inspiratie lunchsessie via Zoom voor het Nederlands Paramedisch Instituut (NPI);
  • een hybride sessie bij het symposium Topzorg van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen;
  • een interactieve digitale keynote voor bureau B&T over technologische ontwikkelingen;
  • een hybride sessie voor ROC TOP Amsterdam over technologie en de toekomst;
  • een webinar bij het Zuyderland MC over innovatie in de gezondheidszorg.

Insteek

Mijn digitale sessies hebben een praktische insteek. Ik geef veel concrete voorbeelden aan de hand van recente ontwikkelingen, prikkel de verbeelding met sciencefiction en deel persoonlijke anekdotes als biohacker. Interactie met het publiek vind ik ontzettend belangrijk, door de sessie heen zitten vragen en kleine werkvormen verwerkt. De tijdsduur van een webinar ligt tussen de 30 en 45 minuten. De webinars kan ik in het Nederlands en Engels geven. 

Als het thema bij mijn expertisegebied aansluit, dan kun je me ook inhuren als dagvoorzitter of moderator voor je online bijeenkomst. Dit deed ik onder meer voor het Zorginstituut Nederland rondom de implementatie van het programma KIK-V.

Werkwijze

De voorbereiding bestaat uit een intake en het samen doorlopen van mijn conceptpresentatie. Na afloop plan ik een online bijeenkomst met de klant om de webinar te evalueren. 

Techniek

Het liefst werk ik met Zoom, maar ik kan ook uit de voeten met andere webinar tools (zoals Microsoft Teams, WebEx, Go to Webinar, Instagram Live en Jitsi Meet). Het belangrijkste vind ik om de interactie op te zoeken met de deelnemers. Ik heb ervaring met diverse online werkvormen, van stellingen, een Q&A en break-out rooms. Zelf presenteer ik vanuit een stille ruimte met een goede internetverbinding, goede belichting en een hoogwaardige microfoon.

Tarief

Bekijk hier mijn tariefkaart. De prijs is afhankelijk van de inzet, duur en aanvullende wensen. Neem voor de mogelijkheden contact met mij op.

Expertise

Als biohacker doe ik al jaren allerlei experimenten met wearables, gadgets en andere nieuwe technologie. In 2015 liet ik een chip in mijn hand zetten onder toeziend oog van RTL5. Daarnaast put ik uit mijn kennis van 100+ interviews voor mijn podcast en YouTube-kanaal met vooraanstaande wetenschappers, filosofen en experts op het gebied van mensverbetering, biotechnologie, kunstmatige intelligentie, genetica, algoritmes en nog veel meer.

Daarnaast blijf ik continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door het lezen van vakliteratuur, het laatste nieuws en relevante boeken over deze thema’s. Hierover schrijf ik ook artikelen op mijn website en in 2018 schreef ik het boek Biohacking en in 2020 het boek Supermens.

RECENT GEZIEN BIJ

Horloge herkent corona – Interview voor EditieNL

Introductie MIT Sloan Management Review Polska Congress 2020 

ERVARINGEN

“Peter heeft voor leden van ons lab een inspirerende webinar gegeven over Biohacking. Peter is een inspirerende spreker die kan putten uit een enorme voorraad kennis. De Webinar was interactief, vol met praktijkvoorbeelden, een quiz en met ruimte voor vragen. En visueel zag het er prachtig uit.

Het was ook leuk dit met Peter goed voor te bereiden, zodat de webinar mooi aansloot bij de wensen van het publiek. Ik heb alleen maar enthousiaste reacties gehoord van de deelnemers!”

Foppe Hemminga, De Friesland Zorgverzekeraar

“We hebben een inspirerende webinar gehad van Peter Joosten waarin hij ons heeft meegenomen hoe technologische ontwikkelingen het welzijnswerk van de toekomst gaan beïnvloeden.

Peter heb ik leren kennen als iemand die maatwerk biedt en graag meedenkt met de organisatie om tot een webinar te komen die zo goed mogelijk aansluit bij de doelgroep.”

Roderik Dubbeld, Dock Welzijnsorganisatie

“Bedankt voor het pionieren met Instagram live en je inspirerende sessie over de maakbaarheid van de mens die door COVID-19 nog actueler is geworden.”

Ella Buzo, Tetem

“Peter Joosten kwam als gastspreker naar de HAN in Nijmegen als onderdeel van ons online symposium over topzorg. Zijn lezing was erg boeiend en sloot er naadloos op aan.

Peter weet veel over biohacking, de technologie van de toekomst, en de potentiële implementatie ervan in de zorg. Tevens heeft hij oog voor de ethische implicaties hiervan.

Deze kennis brengt hij over met veel enthousiasme. Het contact vóór en na de lezing hebben ik en mijn medestudenten ook als zeer prettig ervaren. Wij raden hem aan!”

Iris Schouten, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

CONTACT

Vul het contactformulier in als je een verzoek voor een lezing, webinar of workshop hebt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Voor een lezing, webinar of workshop starten we met een vrijblijvend telefonisch gesprek van maximaal 30 minuten. Daarna stuur ik je per mail een beschrijving van wat we hebben besproken. Desgewenst ontvang je daarbij een offerte.

Ik ben ook bereikbaar op 06-53555875.

Neem contact met me op!