LEZING SUPERMENS

Niet alleen de wereld om ons heen verandert, wij ook. 

De Supermens, Mens 2.0, Homo Deus. Met behulp van technologie gaan we de mens steeds verder verbeteren. Wat is de supermens en welke ontwikkelingen zijn er? Denk aan gadgets, wearables en geïmplanteerde chips tot aan het experimenteren met biotechnologie (biohacking), het verbinden van de hersenen aan een computer en het aanpassen van ons DNA. Welke kansen en nadelen heeft dit? En welke impact heeft dit op ons als mens, bedrijven en de maatschappij?

In mijn lezingen geef ik een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen, mogelijkheden en uitdagingen op het gebied van mensverbetering. Mijn insteek is praktisch, met veel concrete voorbeelden en interactie met het publiek.

Doe een vrijblijvende boekingsaanvraag!

o.a. gesproken bij:

THEMA’S

In mijn lezingen ga ik dieper in op de wetenschappelijke ontwikkelingen, pioniers die op zichzelf experimenteren en welke impact deze ontwikkelingen op ons heeft. Altijd met veel interactie en concrete voorbeelden.

PRAKTISCH

Insteek

Mijn lezingen hebben een praktische insteek. Ik geef veel concrete voorbeelden aan de hand van recente ontwikkelingen, prikkel de verbeelding met sciencefiction en deel mijn persoonlijke anekdotes als biohacker. Interactie met het publiek vind ik ontzettend belangrijk, door mijn hele lezing zitten vragen en kleine werkvormen verwerkt.

Bekijk hier een korte compilatievideo voor een indruk hoe ik op het podium ben, zoals mijn energie en interactie met de zaal.

Tarief

Bekijk hier mijn tariefkaart. De prijs is afhankelijk van de inzet, duur en aanvullende wensen. Neem voor de mogelijkheden contact met mij op.

Werkvorm

De werkvorm bepalen we in overleg. Meestal is dit een lezing van 45 minuten met tussendoor een aantal oefeningen en afsluitend en Q&A met de zaal.

Webinar

Naast het spreken op evenement en bijeenkomsten, kun je me ook inschakelen voor een webinar, een online workshop of een live Q&A. Hiervoor gelden aangepaste tarieven. Bekijk meer informatie over mijn webinars of neem direct contact met me op.

Expertise

Als biohacker doe ik al jaren allerlei experimenten met wearables, gadgets en andere nieuwe technologie. In 2015 liet ik een chip in mijn hand zetten onder toeziend oog van RTL5. Ik put uit mijn kennis van 100+ interviews voor mijn podcast en YouTube-kanaal met vooraanstaande wetenschappers, filosofen en experts op het gebied van mensverbetering, biotechnologie, kunstmatige intelligentie, genetica, algoritmes en nog veel meer.

Daarnaast blijf ik continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door het volgen van relevante cursussen, het lezen van vakliteratuur, het laatste nieuws en relevante boeken over deze thema’s. Hierover schrijf ik ook artikelen op mijn website en ik schreef de boeken Biohacking (2018) en Supermens (2020, Bot Uitgevers).

Opdrachtgevers​ over de supermens

O.a.: KPN, Tedx, Tata Steel, Biohacker Summit Stockholm, MIT Sloan Congress Polen, Handpicked agencies, Nationale Nederlanden, Calco en Darefest Antwerpen.

VOORBEELDEN LEZINGEN

TEDx Delft

Demcon

Utrecht Science Week

Handpicked Festival

T-Mobile

Universiteit Twente

Calco IT

Biohacker Summit Stockholm

Peter is een zeer enthousiaste spreker die een inspirerend verhaal neerzet. Vanuit zijn eigen ervaringen heeft hij ons meegenomen in de wereld van biohacking in combinatie met de vraagstukken omtrent duurzame inzetbaarheid.

Jeroen Meeuwsen, Nationale-Nederlanden

“Peter heeft voor Demcon een TechTalk verzorgd in de vorm van een webinar voor al onze collega’s. Het was ons al snel duidelijk dat we dit Peter absoluut konden toevertrouwen. Hij heeft een gedegen voorbereiding, kent zijn materie en staat daardoor heel natuurlijk voor de camera. Peter heeft een heel interessant verhaal waarbij hij gebruik maakt van een fijn tempo en voldoende afwisseling en interactie. Kortom; een aanrader!”

Jorien van den Akker, Demcon

“De kracht van Peter zijn verhaal over biohacking en Quantified Self is dat het echt is. He walks his talk! Hij vertelt er niet alleen over maar hij is zelf ook druk bezig met testen en uitproberen.”

Kim van den Berg, Permanent Beta

“Imagine Superman without the cape. Imagine Batman without the mask. Imagine Richard Branson without the long hair but with the same entrepreneurial spirit. Imagine all of that talent combined with some Dutch flair and you have Peter. He can upgrade me any day! Great motivational speaker. Biohacking influencer pur-sang.”

Maarten Volders, DareFest Antwerpen

“Hij gaf een uitstekende schets over de recente ontwikkelingen, mogelijkheden voor de toekomst en de risico’s die aan de techniek kleven.”

Klaas Stap, Filmhuis Focus

CONTACT

Vul het contactformulier in als je een verzoek voor een lezing, webinar of workshop hebt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Voor een lezing, webinar of workshop starten we met een vrijblijvend telefonisch gesprek van maximaal 30 minuten. Daarna stuur ik je per mail een beschrijving van wat we hebben besproken. Desgewenst ontvang je daarbij een offerte.

Ik ben ook bereikbaar op 06-53555875.

Neem contact met me op!