Niet alleen de wereld om ons heen verandert, wij ook.

De Supermens, Mens 2.0, Homo Deus. Met behulp van technologie gaan we de mens steeds verder verbeteren. Wat is de supermens en welke ontwikkelingen zijn er? Denk aan gadgets, wearables en geïmplanteerde chips tot aan het experimenteren met biotechnologie (biohacking), het verbinden van de hersenen aan een computer en het aanpassen van ons DNA. Welke kansen en nadelen heeft dit? En welke impact heeft dit op ons als mens, bedrijven en de maatschappij?

In mijn lezingen geef ik een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen, mogelijkheden en uitdagingen op het gebied van mensverbetering. Mijn insteek is praktisch, met veel concrete voorbeelden en interactie met het publiek.

Inhoud

In mijn lezingen over de supermens ga ik dieper in op de wetenschappelijke ontwikkelingen, pioniers die op zichzelf experimenteren en welke impact deze ontwikkelingen op ons heeft. Altijd met veel interactie en concrete voorbeelden.

Wetenschap

Pillen om slimmer te worden. Een ring die je slaap meet. Implantaten waarmee je kan betalen. Genetische modificatie met CRISPR-cas9 om gespierder te worden. Machines aansturen met je gedachten. Hoe ver kunnen we de capaciteiten van de mens aanpassen en verbeteren? Aan de hand van persoonlijke verhalen praat ik het publiek bij over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Proefkonijnen

Biohackers zijn markante persoonlijkheden die ver gaan om op zichzelf te experimenteren. Van oogdruppels voor nachtzicht, gemuteerde cellen om beter tegen UV-licht te kunnen, het kweken van een extra oor op je arm tot een implantaat op kleuren te horen. In mijn keynotes deel ik kleurrijke anekdotes en achtergronden van menselijke proefkonijnen. Wie zijn ze en wat beweegt ze om radicale proeven op hun eigen lichaam te doen?

Ethiek

Welke gevolgen heeft biohacking op mens en maatschappij als wij steeds slimmer, sterker en ouder worden? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor onze privacy, onze autonomie en ons geluk? Moeten we wel sleutelen aan de mens? Met stellingen, kleine discussies en een test laat ik de deelnemers nadenken over hoe ver zij zelf willen gaan.

Meer weten?
Download de sprekerskit

Wil je meer weten over de mogelijkheden, tarieven, mijn expertise en hoe een aanvraag in zijn werk gaat?

In mijn sprekerskit vind je alle informatie die je nodig hebt. Klik op de button hieronder en download de PDF direct.

TEDx Delft

T-Mobile

Demcon

TU Eindhoven

Heel veel dank Peter voor de inspirerend leiderschapsessie over Human Augmentation. Mooie presentatie, super interactief en bovendien heel interessant en inspirerend. Ook het contact vooraf- en achteraf heb ik als zeer plezierig ervaren! Ik raad Peter van harte aan als spreker!

Anna van Oenen
Visma NMBRS

Peter heeft een gedegen voorbereiding, kent zijn materie en staat daardoor heel natuurlijk voor de camera. Hij heeft een heel interessant verhaal waarbij hij gebruik maakt van een fijn tempo en voldoende afwisseling en interactie. Kortom: een aanrader!

Jorien van den Akker
Demcon

Peter is een zeer enthousiaste spreker die een inspirerend verhaal neerzet. Vanuit zijn eigen ervaringen heeft hij ons meegenomen in de wereld van biohacking in combinatie met de vraagstukken omtrent duurzame inzetbaarheid.

Jeroen Meeuwsen
Nationale Nederlanden

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Leuk dat je interesse hebt in een samenwerking. Vul de gegevens hieronder in, dan krijg je binnen 24 uur een reactie. Je zit nergens aan vast.

Je kunt ook direct een bericht sturen via Whatsapp of SMS. Ik ben bereikbaar op 0623692159.

Denk aan locatie, doel evenement, publiek, context, etc.

Deze bedrijven en organisaties werkten al met Peter samen als spreker voor congressen en (digitale) evenementen met impact: