BIOHACKING

Wat is biohacking en wat zijn de trends hierin? Biohacking is een verzamelnaam voor alles op het gebied van mensverbetering met behulp van technologie. Denk hierbij aan gadgets en geïmplanteerde chips tot het aanpassen van ons DNA. Welke kansen en mogelijke nadelen heeft dit? En welke impact heeft dit op ons als mens, bedrijven en de maatschappij?

In mijn lezingen geef ik een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen, mogelijkheden en uitdagingen op het gebied van biohacking. Mijn insteek is praktisch, met veel concrete voorbeelden en interactie met het publiek.

De lezingen over biohacking zijn praktischer van aard dan mijn keynotes over transhumanisme. Biohacking over de nabije toekomst, terwijl transhumanisme over de verdere toekomst van de mens gaat (zoals mind uploading en superintelligentie).

o.a. gesproken bij:

HET BIOHACKING MODEL

Aan de hand van het Biohacking Model, wat ik heb opgezet voor mijn boek Biohacking: de toekomst van de maakbare mens (gepubliceerd in 2018) stel ik mijn lezingen samen. De drie grote thema’s onder biohacking zijn self tracking, human performance improvement en human enhancement.

Self tracking staat voor het meten, monitoren en bijhouden van functies van je lichaam en leven.

Human performance improvement is het verbeteren van je lichamelijke, cognitieve en emotionele vermogens met behulp van methoden en technieken die op dit moment (commercieel en vrij) verkrijgbaar zijn.

Human enhancement staat voor het fundamenteel ingrijpen op het menselijk lichaam met als doel om de menselijke vaardigheden of capaciteiten uit te breiden of te verbeteren. De methoden en technieken om dit te doen zijn niet tot lastig commercieel verkrijgbaar of bevinden zich nog in de fase van wetenschappelijk onderzoek.

biohacking uitleg

PRAKTISCH

Insteek

Mijn lezingen hebben een praktische insteek. Ik geef veel concrete voorbeelden aan de hand van recente ontwikkelingen, prikkel de verbeelding met sciencefiction en deel mijn persoonlijke anekdotes als biohacker. Interactie met het publiek vind ik ontzettend belangrijk, door mijn hele lezing zitten vragen en kleine werkvormen verwerkt.

Bekijk hier een korte compilatievideo voor een indruk hoe ik op het podium ben, zoals mijn energie en interactie met de zaal.

Tarief

Bekijk hier mijn tariefkaart. De prijs is afhankelijk van de inzet, duur en aanvullende wensen. Neem voor de mogelijkheden contact met mij op.

Werkvorm

De werkvorm bepalen we in overleg. Meestal is dit een lezing van 45 minuten met tussendoor een aantal oefeningen en afsluitend en Q&A met de zaal.

Webinar

Naast het spreken op evenement en bijeenkomsten, kun je me ook inschakelen voor een webinar, een online workshop of een live Q&A. Hiervoor gelden aangepaste tarieven. Bekijk meer informatie over mijn webinars of neem direct contact met me op.

Expertise

Als biohacker doe ik al jaren allerlei experimenten met wearables, gadgets en andere nieuwe technologie. In 2015 liet ik een chip in mijn hand zetten onder toeziend oog van RTL5. Daarnaast put ik uit mijn kennis van 100+ interviews voor mijn podcast en YouTube-kanaal met vooraanstaande wetenschappers, filosofen en experts op het gebied van biotechnologie, kunstmatige intelligentie, genetica, algoritmes en nog veel meer.

Daarnaast blijf ik continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door het lezen van vakliteratuur, het laatste nieuws en relevante boeken over deze thema’s. Hierover schrijf ik ook artikelen op mijn website en in 2018 schreef ik het boek Biohacking: de toekomst van de maakbare mens.

Opdrachtgevers​ over biohacking

O.a.: KPN, Tedx, Tata Steel, Biohacker Summit Stockholm, MIT Sloan Congress Polen, Handpicked agencies, Nationale Nederlanden, Calco en Darefest Antwerpen.

VOORBEELDEN LEZINGEN

Calco IT

Biohacker Summit Stockholm

Handpicked Festival 2019

TEDx Delft 2018

“Hij gaf een uitstekende schets over de recente ontwikkelingen, mogelijkheden voor de toekomst en de risico’s die aan de techniek kleven.”

Klaas Stap, Filmhuis Focus

Peter is een zeer enthousiaste spreker die een inspirerend verhaal neerzet. Vanuit zijn eigen ervaringen heeft hij ons meegenomen in de wereld van biohacking in combinatie met de vraagstukken omtrent duurzame inzetbaarheid.

Jeroen Meeuwsen, Nationale-Nederlanden

“De kracht van Peter zijn verhaal over biohacking en Quantified Self is dat het echt is. He walks his talk! Hij vertelt er niet alleen over maar hij is zelf ook druk bezig met testen en uitproberen.”

Kim van den Berg, Permanent Beta

“Imagine Superman without the cape. Imagine Batman without the mask. Imagine Richard Branson without the long hair but with the same entrepreneurial spirit. Imagine all of that talent combined with some Dutch flair and you have Peter. He can upgrade me any day! Great motivational speaker. Biohacking influencer pur-sang.”

Maarten Volders, DareFest Antwerpen

CONTACT

Vul het contactformulier in als je een verzoek voor een lezing, webinar of workshop hebt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Voor een lezing, webinar of workshop starten we met een vrijblijvend telefonisch gesprek van maximaal 30 minuten. Daarna stuur ik je per mail een beschrijving van wat we hebben besproken. Desgewenst ontvang je daarbij een offerte.

Ik ben ook bereikbaar op 06-53555875.

Neem contact met me op!