BIOHACKING

Wat is biohacking en wat zijn de trends hierin? Biohacking is een verzamelnaam voor alles op het gebied van mensverbetering met behulp van technologie. Denk hierbij aan gadgets en geïmplanteerde chips tot het aanpassen van ons DNA. Welke kansen en mogelijke nadelen heeft dit? En welke impact heeft dit op ons als mens, bedrijven en de maatschappij?

Mijn keynotes over transhumanisme verschillen in twee aspecten van die over biohacking. Waar biohacking gaat om de nabije toekomst van mensverbetering, vertel ik bij transhumanisme over methoden die verder in de tijd liggen (waaronder mind uploading en superintelligentie). Daarnaast besteed ik tijdens mijn lezingen over transhumanisme meer aandacht aan de filosofische en morele aspecten van de toekomst van de mens, terwijl de lezingen over biohacking praktischer van aard zijn.

biohacking uitleg

HET BIOHACKING MODEL

Aan de hand van het Biohacking Model stel ik mijn lezingen samen.

De drie grote thema’s onder biohacking zijn self tracking, human performance improvement en human enhancement.

Self tracking staat voor het meten, monitoren en bijhouden van functies van je lichaam en leven.

Human performance improvement is het verbeteren van je lichamelijke, cognitieve en emotionele vermogens met behulp van methoden en technieken die op dit moment (commercieel en vrij) verkrijgbaar zijn.

Human enhancement staat voor het fundamenteel ingrijpen op het menselijk lichaam met als doel om de menselijke vaardigheden of capaciteiten uit te breiden of te verbeteren. De methoden en technieken om dit te doen zijn niet tot lastig commercieel verkrijgbaar of bevinden zich nog in de fase van wetenschappelijk onderzoek.

TRENDS & KANSEN

Wat zijn de trends en kansen voor het bedrijfsleven, het onderwijs, de gezondheidszorg en de overheid? Welke uitdagingen en gevaren zijn er?

spreker biohacking
Boek Peter Joosten

BESTEL MIJN BOEK

Ik heb al mijn kennis op het gebied van biohacking nu ook samengebracht in mijn boek Biohacking, de toekomst van de maakbare mens.

Van het upgraden van je huidige leven aan de hand van technologie tot toekomstvisies waarin we zijn veranderd tot supermensen: welkom in de wondere wereld van biohacking. Biohacking heeft een grote impact op ons leven, nu en in de toekomst. Op basis van mijn Biohacking Model neem ik je mee.

Bestel nu

VOORBEELDEN LEZINGEN

Calco IT

Biohacker Summit Stockholm

Handpicked Festival 2019

TEDx Delft 2018

“Hij gaf een uitstekende schets over de recente ontwikkelingen, mogelijkheden voor de toekomst en de risico’s die aan de techniek kleven.”

Klaas Stap, Filmhuis Focus

Peter is een zeer enthousiaste spreker die een inspirerend verhaal neerzet. Vanuit zijn eigen ervaringen heeft hij ons meegenomen in de wereld van biohacking in combinatie met de vraagstukken omtrent duurzame inzetbaarheid.

Jeroen Meeuwsen, Nationale-Nederlanden

“De kracht van Peter zijn verhaal over biohacking en Quantified Self is dat het echt is. He walks his talk! Hij vertelt er niet alleen over maar hij is zelf ook druk bezig met testen en uitproberen.”

Kim van den Berg, Permanent Beta

“Imagine Superman without the cape. Imagine Batman without the mask. Imagine Richard Branson without the long hair but with the same entrepreneurial spirit. Imagine all of that talent combined with some Dutch flair and you have Peter. He can upgrade me any day! Great motivational speaker. Biohacking influencer pur-sang.”

Maarten Volders, DareFest Antwerpen

MEER
WETEN?

NEEM CONTACT OP