Hoe ziet de wereld er in 2040 uit? Hoe hebben technologische veranderingen en megatrends onze planeet, de samenleving en bedrijven gevormd?

Megatrends zijn langdurige structurele ontwikkelingen die onze economie, politiek en maatschappij in een grote mate beïnvloeden. Denk aan de klimaatcrisis, technologische vooruitgang en demografische veranderingen zoals vergrijzing en immigratie. Welke megatrends hebben de grootste invloed op de toekomst van je organisatie? Welke impact hebben deze trends op je strategie en werkzaamheden? Welke acties kun je nu nemen om beter voorbereid te zijn op de toekomst?

In deze lezing geef ik een overzicht van de meest relevante (technologische) ontwikkelingen, de kansen die ze opleveren en de risico’s die ze met zich mee brengen. Mijn insteek is praktisch, met talrijke concrete voorbeelden en veel interactie met de deelnemers.

Inhoud

In mijn lezing ga ik in op de impact van megatrends op bedrijven, (publieke) instellingen, ons als burgers en de samenleving. Wat zijn de meest belangrijkste megatrends voor jullie organisatie? Hoe kun je een organisatie zich daarop voorbereiden? Wat vraagt dit qua vaardigheden en mindset van de medewerkers? Wat kun je nu al doen om beter voorbereid te zijn op toekomst?

Als futurist bespreek ik tijdens de lezing de meest relevante megatrends, zoals klimaatverandering, vergrijzing, verstedelijking, immigratie, verschuivende economische machtsbalans en technologische ontwikkelingen. Niet alleen bespreek ik de trends op zichzelf, maar ik verken met het publiek ook de tweede orde-effecten of de gevolgen van trends die elkaar versterken.

Afhankelijk van het doel van de sessie pas ik de focus aan. Dit kan liggen bij praktische toepassingen, zoals concrete acties waarmee de deelnemers direct aan de gang kunnen, bij strategische keuzes voor de koers van de organisatie, of bij de maatschappelijke impact en politieke dilemma’s. In zijn lezingen gebruik ik veel concrete voorbeelden en werkvormen.

Na de lezing gaat het publiek met een frisse blik over de megatrends naar huis. De lezing geeft stof tot napraten én praktische inzichten voor hun eigen werk en leven.

Onder andere gesproken bij:

Meer weten?
Download de sprekerskit

Wil je meer weten over de mogelijkheden, tarieven, mijn expertise en hoe een aanvraag in zijn werk gaat?

In mijn sprekerskit vind je alle informatie die je nodig hebt. Klik op de button hieronder en download de PDF direct.

DPG Grow Live

Fontys Hogeschool Eindhoven

Incluzio

Plank Proudly Presents

Peter brengt prikkelende toekomstbeelden, maar houdt ook voldoende oog voor maatschappij en realiteit. Dit doet hij op een enthousiaste, authentieke en oprechte manier. Dank voor de fijne voorbereiding en dito samenwerking!

Maarten Toornvliet
Incluzio

Peters verhaal gaf een duidelijk inzicht in deze voor velen nog onbekende wereld met nieuwe mogelijkheden en zijn persoonlijke verhaal heeft zichtbaar indruk gemaakt op de aanwezige studenten. Ik zou hem zo weer uitnodigen voor een volgend event.

Sebas Nouwen
Fontys Hogeschool

Peter heeft een interactieve en goed voorbereide presentatie gehouden. De mix van sterke inhoud, humor en boeiende gesprekken tijdens de presentatie resulteerde in een uitstekende beoordeling!

Marjan Boonzaaijer
bDKO

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Leuk dat je interesse hebt in een samenwerking. Vul de gegevens hieronder in, dan krijg je binnen 24 uur een reactie. Je zit nergens aan vast.

Je kunt ook direct een bericht sturen via Whatsapp of SMS. Ik ben bereikbaar op 0623692159.

Denk aan locatie, doel evenement, publiek, context, etc.

Deze bedrijven en organisaties werkten al met Peter samen als spreker voor congressen en (digitale) evenementen met impact: