Toekomstscenario’s2022-12-14T11:41:26+02:00

TOEKOMSTSCENARIO’S

Op een creatieve manier aan de slag met de onzekerheden van de toekomst.

Laat je collega’s of relaties nadenken over de toekomst van je organisatie of dienstverlening. De ideale vorm hiervoor zijn een of meerdere prikkelende toekomstscenario’s. Deze scenario’s helpen om inzicht te geven in uitdagingen in de toekomst.

Het resultaat: nieuwe inzichten, reflectie op wat jullie nu doen en gespreksstof voor frisse ideeën voor de toekomst van je organisatie. 

Ga zelf aan de slag in een workshop scenarioplanning of laat mij prikkelende toekomstverhalen schrijven of ze verwerken in een levendige podcast op maat. En zet je collega’s, klanten of relaties aan het denken!

o.a. scenario’s voor:

WAAROM TOEKOMSTSCENARIO’S?

Managers en bestuurders zien toekomstscenario’s als een instrument om beter met onzekerheden om te kunnen gaan. Die onzekerheid ontstaat door allerlei mogelijke veranderingen in de omgeving, zoals een recessie, natuurrampen, acties van concurrenten, opkomst van nieuwe technologieën of veranderende behoeften bij klanten.

Een organisatie die in staat is om zich aan te passen, heeft een groot adaptief vermogen. Dit vermogen uit zich in een robuuste strategie en innovaties. Het werken met scenario’s helpt vooral om los te breken uit bekende en vaste patronen. Scenario’s zijn geen voorspellingen, maar het gaat oud denken tegen, levert nieuwe inzichten op en verruimt het wereldbeeld.

Naar mijn mening moeten toekomstscenario’s vooral informeren, inspireren en confronteren. Ze leren je nieuwe dingen, kietelen de nieuwsgierigheid en zetten aan het denken. Op die manier helpen scenario’s om de toekomst vorm te geven!

Masterclass scenarioplanning bij Sensus

Workshop scenarioplanning bij de Universiteit van Gent, België

Gastcollege toekomstscenario’s voor studenten van de master Human Technology Interaction bij de TU Eindhoven

OVERZICHT DIENSTEN

Op een interactieve manier aan de slag met de onzekerheden van de toekomst.

Scenarioplanning is een leuke manier om de toekomst te verkennen. In de vorm van een workshop of een interactieve lezing neem ik je mee in het hele proces: van het identificeren van relevante ontwikkelingen, tot het maken van scenario’s, deze te bespreken en hieruit lessen te trekken voor het hier en het nu.

Toekomstverhalen zijn een verkenning die de lezer aan het denken zet en nieuwsgierig maakt. Gebaseerd op historische inzichten en menselijke behoeften, uitvergroot naar futuristische vergezichten. Het is een uitermate geschikt middel voor begrip en verbeelding.

Ik maak verhalen in opdracht en op maat. De toekomstverhalen zijn input voor strategische bijeenkomsten of toekomstverkenningen.

Een podcast als manier om een toekomstscenario tot leven te laten komen, of als een bijzondere aanvulling op je congres of evenement. Zo heb ik podcasts gemaakt die deelnemers konden luisteren voordat een webinar begon, in de pauze of na afloop. Het is een leuke manier om op een andere manier naar een gesprek te luisteren en hiervan te leren.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Leuk dat je interesse hebt in een samenwerking. Vul de gegevens hieronder in, dan krijg je binnen 24 uur een reactie. Je zit nergens aan vast.

Je kunt ook direct een bericht sturen via Whatsapp of SMS. Ik ben bereikbaar op 0623692159.

Denk aan locatie, doel evenement, publiek, context, etc.

Deze bedrijven en organisaties werkten al met Peter samen als spreker voor congressen en (digitale) evenementen met impact:

Ga naar de bovenkant