BIOHACKING BOEK

Wil jij weten wat de impact van biohacking op jouw leven nu en de toekomst is?

In 2018 schreef ik het boek Biohacking, de toekomst van de maakbare mens.

Van het upgraden van je huidige leven met behulp van technologie tot toekomstvisies waarin we zijn veranderd tot supermensen of zelfs zijn samengesmolten met kunstmatige intelligentie of robots. Ben jij er klaar voor?

Interesse in het boek Biohacking? Koop mijn recente boek Supermens. Dit boek is een update en uitbreiding van Biohacking. 

Noten

Hier staat het notenapparaat van het boek Biohacking: noten en bronnen.

WAAROM DIT BOEK?

Als we aan de toekomst denken, denken we vaak dat de mens zelf niet veranderd. Niet is minder waar, er wordt nu al ingegrepen in het menselijk lichaam. Denk hierbij aan hersenimplantaten tot het aanpassen van ons DNA.

Biotechnologie is overal om ons heen.

Biohacking is een verzamelnaam voor alles op het gebied van mensverbetering met behulp van technologie. Wat zijn de trends hierin en hoe zal dit zich ontwikkelen in de toekomst? En welke impact heeft dit op ons als mens, bedrijven en de maatschappij?

In dit boek zet ik uiteen wat wordt verstaan onder de term biohacking aan de hand van het Biohacking Model. Vervolgens schets ik verschillende scenario’s voor de toekomst, bespreek ik de ethische grenzen en hoe we nu concreet verder moeten gaan.

WEES VOORBEREID OP DE TOEKOMST

Het boek gaat niet alleen over biohacking op persoonlijk vlak, maar ook over de implicaties op het bedrijfsleven, het onderwijs, de gezondheidszorg en de overheid.

IN DE MEDIA

In september 2018 was Peter te gast in het BNR programma De Technoloog (#1 technologie podcast in Nederland) om te vertellen over zijn boek. Beluister het interview hieronder:


Het boek verscheen ook in de volgende media:

  • Handleiding voor zelfverbetering (Nemo Kennislink, november 2018)
  • Deze tomaat past bij je genen (NRC Handelsblad, oktober 2018)
  • Hack je medewerker: 6 manieren waarop van biohacking de werkvloer bestormt (Sprout, oktober 2018)
  • Biohacken om gezond te blijven (Algemeen Dagblad, juni 2018)

Het boek wordt gebruikt in de Masteropleiding Human Technology Interaction van de Technische Universiteit Eindhoven.

De Chief Executive Officer (CEO) van KPN Maximo Ibarra en televisiemaker Arie Boomsma kregen één van de eerste exemplaren van het boek:

REVIEWS

Peter heeft op een meesterlijke wijze zijn persoonlijke reis door de domeinen van quantified self en biohacking opgetekend.

Martijn Aslander, Oprichter lifehacking.nl, mede-oprichter Permanent Beta en Quantified Self Europe

Kunnen jullie biohackers geen genoegen nemen met het lichaam zoals het is?

Wilfried de Jong, Presentator NPO Radio 1 Met het Oog op Morgen

Het verhaal van Peter zet mensen aan het denken over de toekomst van gezondheid en de invloed van technologie daarop.

Inge Wouters-Vorstenbosch, ASML

Biohacking influencer pur-sang

Maarten Volders, Founder Darefest

Ik heb het geluk om de eerste preview van het boek te mogen lezen. Of je nu zelf technisch van aard bent of gewoon nieuwsgierig wat er nu en straks te verbeteren valt aan de mens, dan is het zeker een gaaf boek. Ik heb er nu een aantal besteld om als relatiegeschenk weg te geven.

Quillermo, bol.com

Absoluut een aanrader als je meer wilt leren over het sleutelen aan de mens met behulp van nieuwe technologie.
Peter vertelt dit op een heldere manier met leuke anekdotes en handige schema’s, zodat het nergens onduidelijk of saai wordt.

Susan, Bol.com

Een enorm slim, helder, dapper, en vrij persoonlijke kijk (mede door alle experimenten) op de voordelen van biohacking. Dit is een boek dat mensen met uitstekend advies zal helpen!

Alex Casteleyn, De Generalist

Degelijk en interessant!

Jan Taco te Gussinklo, Linkedin

Vers op de leestafel, het boek van Peter Joosten MSc. over biohacking met de prachtige cover. Peter ken ik als bruggenbouwer die zijn kennis deelt met een groot netwerk en dat zal ongetwijfeld terugkomen in dit boek. Voor de liefhebber!

Chi Chiu, Opleidingsinstituut Chivo

Prachtige overview van het onderwerp, goed leesbaar en nuttig!

Henk Kraaijenhof, Atletiektrainer en performance expert

Ik ben 40 en wil niet ouder worden, dus dan is biohacking een must. Met dit boek krijg ik een goed overzicht van de mogelijkheden, nu en in de toekomst. Ik vond de schematische indeling van de verschillende manieren van biohacking en enhancement interessant.

Roland7777, Bol.com

Biohacking is het proberen om je leven en lichaam te verbeteren door middel van biologische technieken, experimenten met jezelf en doe-het-zelfwetenschap. Proberen de grenzen van de menselijke capaciteit op te rekken. Dit sleutelen aan de mens is nieuw en heeft een uitgebreide, vooral Engelstalige terminologie. Joosten is een ervaringsdeskundige futurist, die superhuman wil worden door persoonlijke experimenten en technologieën. Zo heeft hij onder andere al een chip in zijn hand geïmplanteerd en houdt hij lezingen over zijn experimenten.

In dit boek geeft hij een verklaring van de terminologie en een uitleg van de denkmodellen voor deze futologische en deels utopische wereld. Geen gemakkelijk of overzichtelijk boek, maar wel nuttig om te beseffen wat er allemaal voor nieuws onderweg is. Met index en honderdtachtig verwijzingen naar artikelen, die digitaal opzoekbaar zijn.

Eerste boek over dit onderwerp in het Nederlands.

M.A.M. Bomhof, Neuroloog-psychiater (recensent NBD Biblion)

NIET MEER LEVERBAAR

Interesse in het boek Biohacking? Koop mijn recente boek Supermens. Dit boek is een update en uitbreiding van Biohacking.