MAATWERK

Welke impact heeft zorginnovatie, de supermens of biotechnologie op jouw bedrijf of organisatie? Als toekomstdenker en biohacker bied ik naast lezingen en webinars ook maatwerk aan om over deze thema’s mee te denken en advies in te geven. 

De meest voorkomende vormen zijn het maken van een podcast, deelname als expert in een panel en gespreksleider bij (interne) evenementen, maar er zijn ook andere vormen mogelijk.

Bekijk hieronder meer informatie of neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

o.a. maatwerk voor:

VORMEN

PODCAST

Het maken van een (interne) podcast naar wens. Na het afstemmen van de opzet, voer ik interviews, verzorg ik indien nodig de opnameapparatuur en doe ik de bewerking. Sinds 2016 maak ik zelf de podcast Supermens en in 2020 rondde ik de opleiding Wetenschapsjournalistiek af, waardoor ik ruime ervaring met onderzoeken, interviews, opname en nabewerking heb.

O.a. interne podcasts voor Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek NWO (genaamd Ikigai, gesprekken met collega’s en leden Raad van Bestuur), Nederlandse Zorgautoriteit NZA (voor een intern festival voor medewerkers, thema: Data & Techniek in de zorg), het Zuyderland Medisch Centrum (voor het Wenckebach Symposium) en de CBG Nederlandse Medicijnautoriteit (tijdens Collegedag 2021).

Voorbeelden: Zuyderland Medisch Centrum (voor het Wenckebach Symposium): trailer & podcast. CBG Nederlandse Medicijnautoriteit (tijdens Collegedag 2021): podcast.

PANEL EXPERT

Deelname aan een panel om mijn visie te geven, zowel bij interne als openbare evenementen. Van te voren stem ik mijn rol en bijdrage af met de organisatie. Desgewenst kan ik ook een korte presentatie geven om de discussie op gang te brengen. 

O.a. bij Rathenau Instituut (over genetische modificatie bij de mens), Utrecht Science Week (over mensverbetering), Autoriteit Persoonsgegevens AP (gebruik van persoonlijke data), Epicenter Amsterdam (transhumanisme), Nederlandse Zorgautoriteit NZA (toekomst van de zorg). 

GESPREKSLEIDER

Gespreksleider bij interne en openbare bijeenkomsten, gericht op zorginnovatie, de supermens en de impact van technologie. Zowel online als offline. Ik zorg voor diepgang, zonder de essentie uit het oog te verliezen. Ik stel scherpe vragen en zorg voor veel interactie. In 2019 volgde ik de cursus Leren Modereren, in 2021 de cursus Online Moderation en ik sinds 2015 ben ik de programmamaker van de Nederlandse Biohacking Meetups.

O.a. bij Zorginstituut Nederland (datagedreven werken bij verpleeg- en verzorgingshuizen), HBO Job ICT-event (innovatie en technologie) en de Koninklijke Academie van Wetenschappen KNAW (human augmentation).

Opnames voor de podcast Ikigai van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Deelname als expert aan rondetafelbijeenkomst van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

PRAKTISCH

Werkwijze

De vorm stem ik van te voren altijd met de klant af. Naast bovengenoemde vormen, kan ik ook als expert worden ingehuurd voor trendanalyses, toekomstverkenningen en sparsessies (over innovatie, technologie en strategische beleidskeuzes).

Daarnaast heb ik workshops begeleid, was ik deelnemer bij expertbijeenkomsten, heb ik scenariosessies geleid en heb ik één-op-één sparsessies gedaan. Naast mijn bestaande kennis en vaardigheden, doe ik vooraf deskresearch en desgewenst (telefonische) interviews om de organisatie en de context waarin jullie opereren helderder te krijgen. Mijn advieswerk kan op locatie plaatsvinden of digitaal via online conferenties. De voertaal is Nederlands of Engels.

Uitgangspunt

Mijn uitgangspunt voor trendanalyses is een uitspraak van William Gibson: ‘The future is already here, it’s just not very evenly distributed’. Dit betekent dat ik ontwikkelingen verken aan de hand van kleinere trends die nu al zichtbaar zijn. De tijdshorizon van de trends en ontwikkelingen is veelal tussen de 5 en 25 jaar. 

Tarief

De prijs is afhankelijk van de inzet, duur en aanvullende wensen. Neem voor de mogelijkheden contact met mij op.

Expertise

Als biohacker doe ik al jaren allerlei experimenten met wearables, gadgets en andere nieuwe technologie. In 2015 liet ik een chip in mijn hand zetten onder toeziend oog van RTL5. Daarnaast put ik uit mijn kennis van 100+ interviews voor mijn podcast en YouTube-kanaal met vooraanstaande wetenschappers, filosofen en experts op het gebied van biotechnologie, kunstmatige intelligentie, genetica, algoritmes en nog veel meer.

Daarnaast blijf ik continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door het lezen van vakliteratuur, het laatste nieuws en relevante boeken over deze thema’s. Hierover schrijf ik ook artikelen op mijn website en in 2018 schreef ik het boek Biohacking: de toekomst van de maakbare mens en in 2020 het boek Supermens (bij Bot Uitgevers).

Opdrachtgevers

O.a.: Rathenau Instituut, Nederlandse Zorgautoriteit, NWO, Zorginstituut Nederland, KNAW, Autoriteit Persoonsgegevens, Raad voor Volksgezondheid, Epicenter Amsterdam, HBO Job ICT-event, Momice, Ministerie van Veiligheid & Justitie, Achmea, Belastingdienst, Rijkswaterstaat, Nationaal Archief, Groninger Forum, NOS, Shareforce, BNNVARA en Ministerie van Defensie.

Tevens werkte ik van 2010 tot 2017 als onderzoeker en adviseur voor (lokale) overheden bij adviesbureau Necker van Naem. 

Deelname aan een online panelgesprek van Team HART, Universiteit van Eindhoven. Met professor Anders Sandberg (Oxford), professor Ed Boyden (MIT), Kevin Esvelt (Sculpting Evolution, MIT) en Yoeri van den Burgt (TU Eindhoven).

Gespreksleider bij Human Factors Congres in 2019

“Voor ons online NZa festival hebben we Peter gevraagd een podcast te maken en deel te nemen aan een live te volgen rondetafelgesprek. Zijn bijdragen waren zeer geslaagd! Met de podcast over data en techniek, die beluisterd kon worden tijdens een ochtendwandeling, motiveerde Peter ons om te bewegen, boeide hij met diverse actuele voorbeelden in de (buiten)wereld om ons heen en legde hij het verband met het werkveld van de NZa.

Het rondetafelgesprek leverde inspirerende inzichten op over de gevolgen van de ontwikkelingen op gebied van data en techniek voor de maatschappij en de gezondheidszorg. We hebben Peter leren kennen als een enthousiaste, inspirerende en bevlogen spreker. De samenwerking, in aanloop naar en tijdens het festival, was erg prettig. Met name zijn professionaliteit en kennis, duidelijke wijze van communiceren, snelle schakelen en creativiteit vielen daarin op.”

Henrieke de Jager, Secretaris Bedrijfsvoering & Informatie, NZa

“Tijdens de (online) Jonge Ambtenarendag ’21 gaf Peter een collegetour over Biohacking, waarin hij werd geïnterviewd over dit onderwerp gedurende ruim anderhalf uur. Peter weet waar hij het over heeft en brengt zijn kennis en ervaring met veel enthousiasme over. Het publiek werd door Peter goed bij de collegetour betrokken via polls, quizvragen en interactie via de chat. Knap werk! Tijdens de voorbereidingen heb ik Peter ervaren als benaderbaar, enthousiast en iemand die zich goed en tijdig voorbereidt.”

Erna Krusemann Ph.D., Jonge Ambtenaren Dag

“We invited Peter to be part of a panel discussion about Transhumanism, during our Grand Opening. He has a clear vision on what the future will bring regarding upgrading your body. He is experienced and very interesting to listen to. Peter is super friendly and approachable. The communication before, during and after went perfect. We will definitely book him again for events we host on an international level. We have locations in Stockholm, Oslo, Stockholm and Amsterdam.”

Dana Rastad, Content Manager, Epicenter Amsterdam

“Toen we Peter benaderden om te spreken bij ons online-evenement bij Therapieland kwamen we al snel tot de conclusie dat dit een leuke en fijne samenwerking ging worden. Peter dacht vanaf het begin al mee en de avond is mede dankzij zijn ideeën, hulp, humor en bijdrage als tafelgast een groot succes geworden.

Bijzonder om te zien hoe Peter de verschillende onderdelen en de verschillende sprekers en aanwezigen weet te verbinden. Het bleef niet alleen bij een leuke presentatie, maar Peter gaf het evenement meer kleur en diepgang met zijn kritische, interessante en luchtige vragen, het modereren van de chat en het af en toe samenvatten en daarmee het samenbrengen van alle onderdelen van de avond.

We werken graag nog eens met je samen!”

Eva van Beek, Adviseur Therapieland

“Eind vorig jaar (2020) is Peter te gast geweest bij onze podcast serie Digital Waves. De desbetreffende aflevering was een panelgesprek over biohacking en emotionele intelligentie. De voorbereiding van het gesprek met Peter heb ik als erg prettig en vlot ervaren, met name omdat hij zelf veel input leverde over de mogelijke inhoud en richting van het gesprek. Tijdens het panelgesprek vielen zijn leuke, praktische voorbeelden een goede vragen op. Dank voor de fijne samenwerking!”

Anisha Sivakumaran, Projectmanager Node1

Ik was moderator (dagvoorzitter) van een webinar van de Koninklijke Academie van Wetenschappen (KNAW) over de maakbare mens. Sprekers waren professor Herman van der Kooij (Universiteit van Twente), professor Nick Ramsey (UMC Utrecht) en professor Heike Vallery (TU Delft).

Ik was te gast in de Collegetour van de Jonge Ambtenaren Dag 2021. Hierin werd ik geïnterviewd door Marcel Bamberg.

CONTACT

Vul het contactformulier in als je een verzoek voor advies hebt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Voor een lezing, workshop of consultancy starten we met een vrijblijvend telefonisch gesprek van maximaal 30 minuten. Daarna stuur ik je per mail een beschrijving van wat we hebben besproken. Desgewenst ontvang je daarbij een offerte.

Ik ben ook bereikbaar op 06-53555875.

Neem contact met me op!