TRANSHUMANISME

Het transhumanisme is een filosofische stroming die redeneert vanuit wetenschappelijke en technologische vooruitgang. Met die vooruitgang zijn we als mens in staat om onze biologische grenzen te doorbreken. 

KEYNOTE TRANSHUMANISME

Als spreker over het transhumanisme duid ik deze beweging, de substromingen, prominenten, de mogelijkheden, technieken en mogelijke consequenties.

Dit doe ik op een interactieve manier met een aantal stellingen, opdrachten en quizvragen. Ik geef zelf niet alle antwoorden, maar wil het publiek aan het denken zetten. De concepten illustreer ik met voorbeelden van wetenschappelijk onderzoek dat momenteel plaatsvindt én meer speculatieve beelden uit sciencefictionfilms en series. 

De opbouw van een keynote is doorgaans als volgt:

  • Betekenis. Wat is het transhumanisme, wanneer is het ontstaan en welke substromingen zijn er?
  • Ideeën. Wat zijn de meest pragmatische en wat zijn de meest verregaande ideeën van transhumanisten? 
  • Impact. Wat zijn de voordelen van het transhumanisme voor de mensheid en wat zijn reële gevaren? 

De keynote sluit ik af met een kleine opdracht, zodat het publiek na afloop nog kan nadenken over wat zij van het transhumanisme vinden en wat ze er nu mee kunnen doen.

EFFECT & RICISO’S

Wat zijn mogelijke voordelen en wat zijn risico’s van het transhumanistische gedachtengoed?

VOORBEELDEN LEZINGEN

Fontys Eindhoven

Biohacker Conference Riga

De Balie, Amsterdam

Radio 1 De Nieuws B.V.

“Peter verzorgde in het filmhuis in Arnhem een inleiding over kunstmatige intelligentie, voorafgaand aan drie films over dat thema. Hij gaf een uitstekende schets over de recente ontwikkelingen, mogelijkheden voor de toekomst en de risico’s die aan de techniek kleven.

De inleiding werd geïllustreerd met beeld en video van aansprekende en grappige voorbeelden. Peter is een aanrader voor iedereen die een lezing wil over mens versus techniek!”

Klaas Stap, Filmhuis Focus

“Peter is een expert op het gebied van biohacking en geeft je vernieuwende inzichten hoe diverse technologieën toepasbaar zijn op je leven. Wij danken Peter dan ook enorm voor zijn seminar bij ons en raden hem zeker aan.”

Chelsea Prent, Vrije Universiteit Amsterdam

“Peter heeft gesproken tijdens onze masterclass over ‘de Supermens’. Met zijn verhaal over de medische technologie en innovaties in de zorg leverde hij een perfecte bijdrage. Hij vertelt gepassioneerd en vol enthousiasme over zijn eigen ervaringen en visie.

Hij wist iedereen van het begin tot het einde te boeien!”

Carlijn Rouwhorst, Health Business Week van Erasmus Universiteit
Boek Peter Joosten

BESTEL MIJN BOEK

Ik heb al mijn kennis op het gebied van biohacking nu ook samengebracht in mijn boek Biohacking, de toekomst van de maakbare mens.

Van het upgraden van je huidige leven aan de hand van technologie tot toekomstvisies waarin we zijn veranderd tot supermensen: welkom in de wondere wereld van biohacking. Biohacking heeft een grote impact op ons leven, nu en in de toekomst. Op basis van mijn Biohacking Model neem ik je mee.

MEER
WETEN?

NEEM CONTACT OP