Bekend van BNNVARA, RTL 5, NPO Radio 1, BNR Nieuwsradio, 3FM, Tegenlicht, De Correspondent en meer: In de media | Telefoon: 06-53555875
Spreker quantified self: alles over de Meetbare Mens!2018-04-04T09:56:41+00:00

Spreker quantified self. Peter Joosten is gastspreker bij bedrijven en evenementen over quantified self, de toepassing voor bedrijven en instellingen, de kansen en gevaren.

Spreker quantified self

Quantified self is een ontwikkeling die een grote impact gaat hebben op allerlei bedrijfstakken, zoals de gezondheidszorg, het onderwijs en de overheid. Consumenten, patiënten en gebruikers gaan steeds meer data over zichzelf verzamelen en dit met elkaar (en met bedrijven en instellingen) delen.

Volgens technologiedenker Kevin Kelly gaan we in de toekomst overal sensoren in stoppen. Van het meten van beweging en eten tot het registreren van slaap en allerlei lichaamsfuncties.

Inspirerende spreker

Een inspirerende spreker over quantified self en persoonlijke data. Peter Joosten sprak op Quantified Self Meetups en de Quantified Self Europe Conference. Daarnaast is hij de organisator van de Quantified Self Netherlands Meetups.

Voor het Nationaal Archief werkte hij samen met Gary Wolf. Gary Wolf (redacteur Wired) is samen met Kevin Kelly de initiatiefnemer van de Quantified Self beweging wereldwijd.

Ervaringen

Benieuwd naar ervaringen met lezingen over quantified self?

Het Nieuwe Instituut Rotterdam

“Naar aanleiding van zijn aandeel in de tentoonstelling The Life Fair (te zien t/m 8 januari 2017) en zijn blog ProjectLeven is hij met een groep kinderen aan de slag gegaan met het testen van gadgets die allerlei soorten functies van het lichaam meten en in de gaten houden.

Ontzettend leuk om kinderen hiermee aan de slag te laten gaan en om te zien hoe open zij op dit soort ontwikkelingen reageren. Peter heeft dit op een hele prettige manier begeleid en hij heeft de aandacht van de kinderen heel goed vast weten te houden. Ze hebben heel geboeid zitten luisteren en meegedaan met de testjes.”

Linda Muysson, Productie en Educatie bij Het Nieuwe Instituut

Linda Muysson, Productie en Educatie bij Het Nieuwe Instituut: Ontzettend leuk om kinderen hiermee aan de slag te laten gaan en om te zien hoe open zij op dit soort ontwikkelingen reageren.


Pakhuis de Zwijger Amsterdam

“Als programmamaker heb ik Peter uitgenodigd om te komen spreken bij ons evenement: “We are data”, waarin we het onder andere hadden over zelf meten en de betekenis van data van jezelf.

Peter was in dit engelstalige programma een grote toevoeging en hij kon zijn verhaal zeer goed vertellen. Ik raad hem als spreker zeker aan!”

Folkert Lodewijks, Programmamaker Creatieve Industrie en Technologie bij Pakhuis de Zwijger

Folkert Lodewijks (Pakhuis de Zwijger): Ik raad hem als spreker zeker aan!

Persoonlijke data

Ik gaf een lezing bij de Universiteit van Utrecht over quantified self en persoonlijke data. Zet jij je persoonlijke data op internet? Waarom zou je dat doen? Misschien weten bedrijven al van alles over je, zonder dat je het zelf weet.

Zelf mocht ik de eerste lezing op het symposium geven. Mijn verhaal ging over mijn persoonlijke experimenten. Wat meet ik allemaal bij mezelf, wat doe ik met de data en hoe ik de resultaten in mijn dagelijkse leven gebruik. Maar niet alleen voor mezelf, waarbij ik mijn eigen leven wil optimaliseren.

Wat gebeurt er als werkgevers, zorginstellingen, zorgverzekeraars, de overheid en commerciële partijen mijn data willen gebruiken? Met Moves (weet waar ik ben en hoeveel ik beweeg), whatsapp en Facebook zelf, kent Facebook me beter dan ik mezelf ken.

Mijn lezing bij de Universiteit van Utrecht

Neem contact op!

Ben je geïnteresseerd in een lezing, presentatie of workshop over quantified self? Neem dan vrijblijvend contact met Peter Joosten op.

Neem contact op!