Bekend van BNNVARA, RTL 5, NPO Radio 1, BNR Nieuwsradio, 3FM, Tegenlicht, De Correspondent en meer: In de media | Telefoon: 06-53555875
Spreker onderwijs: inspirerende lezingen over onderwijsinnovatie2018-12-07T10:29:26+00:00

ONDERWIJS

Het doel van onderwijsinnovatie is om het onderwijs voor studenten of leerlingen te verbeteren. Dit kan met nieuwe technologie, maar ook met een nieuwe aanpak of juist door andere lesmethoden. Met nieuwe technologie kun je denken aan internet en ‘massive open online courses’ (MOOC’s), maar ook aan toepassingen zoals virtual reality, sensortechnologie en robotisering.

Hoe ziet het klaslokaal van de toekomst eruit? Elke leerling volgt zijn of haar eigen leerpad, waarbij hij of zij wordt geassisteerd door kunstmatige intelligentie toepassingen en robots. De rol van de docent is veranderd waarbij het vooral gaat vaardigheden zoals coachen, stimuleren en het bevorderen van de nieuwsgierigheid van de leerlingen.

METHODE

De methode die ik gebruik tijdens mijn lezingen over onderwijsvernieuwing is om te vertellen over mijn eigen ervaringen en mijn persoonlijke experimenten. Zo heb ik nieuwe technologieën getest waaronder MOOC’s en virtual reality trainingen. Voor mijn Youtube en podcasts interviews heb ik uitgebreid met deskundigen gesproken over nieuwe technologische ontwikkelingen in het onderwijs, zoals blockchain, biotechnologie en kunstmatige intelligentie.

Tot slot geef ik regelmatig les als gastdocent aan de Hogeschool van Utrecht, de Technische Universiteit Eindhoven en de Bildung Academie in Leiden.

BEST PRACTICES & VALKUILEN

Wat zijn best practices en valkuilen als het gaat om innovatie in het onderwijs?

VOORBEELDEN

Universiteit Utrecht

Parantion

SURF Onderwijsdagen 2018

Consent Onderwijsdag

“Peter heeft vorige week op de studiedag ‘Innoveren is leren’(Koraal stg. Het Driespan) op inspirerende wijze een workshop verzorgd. Collega’s geven aan dat de workshop ‘verrassend, leuk en boeiend’ was. ‘Uiteindelijk was er tijd tekort.’ Met andere woorden; zeer geslaagd en aan te bevelen wanneer iemand op zoek is naar een out-of-the-box invulling van een workshop, lezing of presentatie!
Peter, nogmaals dank voor je inspirerende verhaal.”

Stefan de Crom, Onderwijsstichting Koraalgroep

“Peter was als gastspreker aanwezig op ons event over biohacking voor een groep HBO studenten van Toegepaste psychologie en van HRM.

Zijn verhaal gaf een duidelijk inzicht in deze voor velen nog onbekende wereld met nieuwe mogelijkheden en zijn persoonlijke verhaal heeft zichtbaar indruk gemaakt op de aanwezige studenten. Ik zou hem zo weer uitnodigen voor een volgend event.”

Sebas Nouwen, docent Fontys Hogescholen

“Peters bijdrage op onze quantifiedstudent.nl conference 2017 was precies in de roos. Enthousiast en op basis van eigen ervaringen weet Peter een abstract iets als quantified self tot iets heel praktisch te maken.

Verwacht geen holle goeroe verhalen, maar praktisch met een vleugje humor en ook serieus! Tnx peter!”

Roel Smabers, Parantion

“Stichting Consent heeft Peter uitgenodigd om te spreken op onze onderwijsdag rondom het thema effectiviteit. Hij heeft een mooi beeld geschetst van verschillende toekomsttrends in het rondom het onderwijs. Daarbij weet hij de vertaling te maken naar praktijkvoorbeelden en hoe wij effectiever zouden kunnen weken. Naar aanleiding van zijn podcast en website Project Leven heb ik contact met hem gezocht. Hij heeft de verwachtingen zeker waar gemaakt.”

Gert-Jan Egberink, Onderwijsstichting Consent

MEER
WETEN?

NEEM CONTACT OP