Bekend van BNNVARA, RTL 5, NPO Radio 1, BNR Nieuwsradio, 3FM, Tegenlicht, De Correspondent en meer: In de media | Telefoon: 06-53555875
Spreker onderwijs: inspirerende lezingen over onderwijsinnovatie2018-05-23T16:49:46+00:00

Spreker onderwijs. Peter Joosten is een inspirerende spreker over onderwijsinnovatie. Lezingen en presentaties over (technologische) ontwikkelingen en de impact op het onderwijs.

Spreker onderwijs

Zoekt u een spreker over verandering en vernieuwing in het onderwijs? Welk type spreker u zoekt is afhankelijk van een heleboel factoren. Vanuit welk perspectief vertelt hij of zij haar verhaal? In welke mate stemt de spreker het verhaal af op u als klant? Wat wil u uiteindelijk met uw lezing bereiken en hoe kan de spreker daar zijn of haar bijdrage aan leveren?

In maart 2018 gaf ik een lezing op de onderwijsdag van Stichting Consent. Bekijk de video hieronder.

Lezing onderwijsinnovatie

Inspirerende spreker onderwijs

Een inspirerende spreker in het onderwijs. Een goede en inspirerende gastspreker doet meer dan informatie overbrengen. Een echt goede inspirerende spreker laat een gedachte, een visie en/of een beweging achter.

De methode die ik hiervoor gebruik is om te vertellen over mijn eigen ervaringen en mijn persoonlijke experimenten. Zo heb ik nieuwe technologieën getest. Ik heb voor mijn Youtube interviews en podcasts uitgebreid met experts en deskundigen gesproken over nieuwe technologische ontwikkelingen, zoals blockchain, virtual reality en kunstmatige intelligentie.

Onderwijsinnovatie

Onderwijsinnovatie en onderwijsvernieuwing. Steeds meer instellingen en organisaties houden zich bezig met vernieuwing en verandering in het onderwijs.

De reden is dat de wereld om ons heen snel wijzigt:

  • door internet is kennis overal beschikbaar;
  • door kunstmatige intelligentie gaat het straks om de juiste vragen stellen, niet om antwoorden te leren;
  • met quantified self en learning analytics gaan we steeds meer data bijhouden over scholieren en studenten;
  • met virtual reality kun je op een andere manier les geven.

Kortom, als onderwijsorganisatie moet je veranderen. Ik word regelmatig als spreker gevraagd om te vertellen over deze ontwikkelingen, maar vooral: wat is de impact op het onderwijs, het beroep van leraren en het leerproces in de toekomst?

Onderwijs lezing

U zoekt een interessante spreker voor een lezing of presentatie in het onderwijs. Peter Joosten heeft presentaties gegeven bij Parantion, Fontys Hogescholen, Hogeschool van Utrecht en de School voor Journalistiek.

Daarnaast komt hij veelvuldig in de media, onder andere was hij te zien op televisie (BNNVARA en Galileo), werd hij geïnterviewd voor magazines en kranten (zoals De Correspondent en Tegenlicht) en was hij meerdere keren op de radio. Zie de foto hieronder.

Peter Joosten bij BNR Nieuwsradio

Meer dan een lezing

Als u besluit om contact met mij op te nemen voor een lezing, dan zal ik de opbouw van de lezing altijd met u afstemmen. U krijgt geen algemeen verhaal, maar een lezing die is afgestemd op de doelen van uw organisatie en de doelstelling van het evenement.

Als resultaat heeft u in uw organisatie een beweging op gang gezet om na te denken over de impact van technologische ontwikkelingen en hoe uw medewerkers daarmee om kunnen gaan.

Ervaringen spreker onderwijs

Zoekt u ervaringen met Peter als spreker in het onderwijs? Hieronder staan enkele voorbeelden:

Parantion (software leverancier onderwijs)

“Peters bijdrage op onze quantifiedstudent.nl conference 2017 was precies in de roos. Enthousiast en op basis van eigen ervaringen weet Peter een abstract iets als quantified self tot iets heel praktisch te maken.

Verwacht geen holle goeroe verhalen, maar praktisch met een vleugje humor en ook serieus! Tnx peter!”

Roel Smabers (Parantion): Verwacht geen holle goeroe verhalen, maar praktisch met een vleugje humor en ook serieus!


Onderwijsstichting Koraalgroep 


Fontys Hogeschool Eindhoven

“Peter was als gastspreker aanwezig op ons event over biohacking voor een groep HBO studenten van Toegepaste psychologie en van HRM.

Zijn verhaal gaf een duidelijk inzicht in deze voor velen nog onbekende wereld met nieuwe mogelijkheden en zijn persoonlijke verhaal heeft zichtbaar indruk gemaakt op de aanwezige studenten. Ik zou hem zo weer uitnodigen voor een volgend event.”

Sebas Nouwen, docent Fontys Hogescholen

Sebas Nouwen, Fontys Hogescholen: Zijn verhaal gaf een duidelijk inzicht in deze voor velen nog onbekende wereld met nieuwe mogelijkheden


Onderwijsstichting Consent


Op zoek naar een spreker onderwijs?

Peter spreekt zowel bij uw (onderwijs) instelling als op evenementen. De sessies worden altijd vooraf telefonisch afgestemd. Desgewenst is het tegen meerkosten mogelijk dat Peter bij u langskomt om de presentatie voor te bespreken.

Peter inhuren

Neem geheel vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden of voor meer informatie over het boeken van Peter als gastpreker.

Neem contact op!