ADVIES

Ben je benieuwd wat de impact van zorginnovatie, de supermens of biotechnologie is op je bedrijf of organisatie? Wil je dat ik meedenk over productontwikkeling, innovatie of strategie? Huur mij dan in als adviseur. 

Als zorginnovator, toekomstdenker en biohacker geef ik regelmatig advies over nieuwe technologie en de impact daarvan op het individu, het onderwijs, de gezondheidszorg, overheid en samenleving.

De vorm van het advies stem ik met de klant af. De meest voorkomende vorm is dat ik als expert word ingehuurd voor trendanalyses, toekomstverkenningen en sparsessies (over innovatie, technologie en strategische beleidskeuzes).

o.a. advies voor:

EXPERTISE

Als biohacker doe ik al jaren allerlei experimenten met wearables, gadgets en andere nieuwe technologie. In 2015 liet ik een chip in mijn hand zetten onder toeziend oog van RTL5. Daarnaast put ik uit mijn kennis van 100+ interviews voor mijn podcast en YouTube-kanaal met vooraanstaande wetenschappers, filosofen en experts op het gebied van biotechnologie, kunstmatige intelligentie, genetica, algoritmes en nog veel meer.

Daarnaast blijf ik continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door het lezen van vakliteratuur, het laatste nieuws en relevante boeken over deze thema’s. Hierover schrijf ik ook artikelen op mijn website en in 2018 schreef ik het boek Biohacking: de toekomst van de maakbare mens en in 2020 het boek Supermens (bij Bot Uitgevers).

PRAKTISCH

Vorm

De vorm van het advies stem ik met de klant af. De meest voorkomende vorm is dat ik als expert word ingehuurd voor trendanalyses, toekomstverkenningen en sparsessies (over innovatie, technologie en strategische beleidskeuzes).

Daarnaast heb ik workshops begeleid, was ik deelnemer bij expertbijeenkomsten, heb ik scenariosessies geleid en heb ik één-op-één sparsessies gedaan. Naast mijn bestaande kennis en vaardigheden, doe ik vooraf deskresearch en desgewenst (telefonische) interviews om de organisatie en de context waarin jullie opereren helderder te krijgen. Mijn advieswerk kan op locatie plaatsvinden of digitaal via online conferenties. Taal is Nederlands of Engels. 

Uitgangspunt

Mijn uitgangspunt voor trendanalyses is een uitspraak van William Gibson: ‘The future is already here, it’s just not very evenly distributed’. Dit betekent dat ik ontwikkelingen verken aan de hand van kleinere trends die nu al zichtbaar zijn. De tijdshorizon van de trends en ontwikkelingen is veelal tussen de 5 en 25 jaar. 

Voorbereiding

Geen enkele adviseur is een expert in alles. Om die reden ben ik transparant waarbinnen mijn expertise ligt en waarin niet. Vooraf stuur ik een overzicht toe met de gebieden waarin mijn expertise ligt (zoals zorginnovatie, de supermens, biotechnologie en de invloed van technologie op de samenleving), waarin ik redelijk veel kennis heb (zoals kunstmatige intelligentie en genetische modificatie) en in welke thema’s ik beperkte kennis heb (waaronder quantum computing en generatie Z).

Wetenschapsjournalist 

Naast consultancy schrijf ik als wetenschapsjournalist artikelen over digitalisering, zorginnovatie,  biomedische technologie en de invloed van technologische vooruitgang. Als wetenschapsjournalist schreef ik artikelen voor Publiek Denken (over de impact van technologische ontwikkelingen op de overheid), MKB Team Magazine (over de toekomst van duurzame inzetbaarheid) en Paneuromix (over cognitieve verbetering). 

Daarnaast adviseerde ik over de inzet en opzet van podcasts over wetenschap voor het NRC Handelsblad en NWO. 

Tarief

Bekijk hier mijn tariefkaart. De prijs is afhankelijk van de inzet, duur en aanvullende wensen. Neem voor de mogelijkheden contact met mij op.

Opdrachtgevers

O.a.: Rathenau Instituut, Ministerie van Veiligheid & Justitie, Achmea, Autoriteit Persoonsgegevens, de Belastingdienst, Rijkswaterstaat, Nationaal Archief, Groninger Forum, NOS, Shareforce, BNNVARA en Ministerie van Defensie. 

Tevens werkte ik van 2010 tot 2017 als onderzoeker en adviseur voor (lokale) overheden bij adviesbureau Necker van Naem. 

CONTACT

Vul het contactformulier in als je een verzoek voor advies hebt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Voor een lezing, workshop of consultancy starten we met een vrijblijvend telefonisch gesprek van maximaal 30 minuten. Daarna stuur ik je per mail een beschrijving van wat we hebben besproken. Desgewenst ontvang je daarbij een offerte.

Ik ben ook bereikbaar op 06-53555875.

Neem contact met me op!